Nemec grobo zlorabil funkcijo predsednika Knovsa!

Predsednik Knovsa Matjaž Nemec je z izjavami o delu Sove v zadevi Farrokh “grobo zlorabil funkcijo predsednika komisije,” so v odzivu opozorili v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji.

Predsednik Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb Državnega zbora Matjaž Nemec je glede dela Knovs v zadevi Farrokh povedal, da so z nadzorom začeli 15. oktobra, torej pred več kot dvema mesecema. “Sledili smo indicem domnevnih nepravilnosti pri pripravi naznanila v zadevi Farrokh. Dostop do samega naznanila nam je vlada s sklepom o odlogu preprečila že na samem začetku, torej Knovs nikdar ni dobil vpogleda v to naznanilo. Zato smo v tem času opravili tri nadzore na Sovi, dva razgovora v DZ z zaposlenimi na Sovi. Posedujemo tri obsežne zapisnike in 10 ur posnetkov magnetogramov pogovorov z večjim številom zaposlenih na Sovi.” 

Omenjeno izjavo politika Nemca, članica Knovsa iz poslanske skupine SDS Anja Bah Žibert označuje za iskanje medijske pozornosti. 

[color-box color=”blue”] Tudi v SOVI ocenjujejo, da je Nemec z izjavami o delu Sove v zadevi Farrokh “škodil ne samo ugledu, ampak predvsem izvajanju zakonsko določenih nalog Sove, ko je po predstavitvi ugotovitev iz sklepa komisije kot njen predsednik pojasnjeval svoje osebno mnenje”. V skladu s poslovnikom Knovsa bi namreč moral javnost seznaniti le o sklepih, stališčih in mnenjih, ki jih je sprejela komisija, so navedli.[/color-box]

Dejan Kaloh je pozval Matjaža Nemca, naj preneha z “božičnimi igrami brez meja”, saj sklep komisije predstavlja ravno nasprotno. Tako kot Bah Žibertova zatrjuje, da ni šlo za nikakršen vpliv s strani tretjih oseb na delo Sove v kontekstu primera Farrokh in je za ta sklep glasoval tudi sam Nemec. “Agencija mora nadaljevati delo še vedno v zadevi Farrokh, še posebej pa je poudarek na izvajanju spornih transakcij, ki so se dogajale na NLB. Delovanje predsednika pa je bilo v tem primeru nekorektno,” je še pojasnil. Pri tem pa opaža, da gre v njegovem primeru za elemente protipravnega delovanja, saj ne bi smel pošiljati karkoli naprej, še posebej pa ne dokumentov, saj Knovs ni njegova zasebna organizacija.

PM

Povezane objave

Tako je ob Blejskem jezeru zadonelo na tisoče frajtonaric! #video

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?