Neverjetno. Nevladniki grozijo s smrtjo zaradi preselitve z Metelkove.

Slika: Twitter

“Proti ravnanju ministrstva za kulturo odločno protestiramo in ga razumemo kot napad na civilno družbo in neodvisno kulturo v želji, da se onemogoči delovanje kritične javnosti,” so dejali protestniki.

NEVLADNIKI GROZILI S SMRTJO? TEKLA BO KRI?

Potem, ko so iz Ministrstva za kulturo RS pozvali nevladne organizacije, ki uporabljajo prostore na Metelkovi 6 v Ljubljani v bližini ministrstva pozvali, naj do konca januarja prihodnjega leta izpraznijo prostore, ker je stavba zaradi dotrajanosti nevarna za najemnike, so nevladne organizacije stopile na okope. Zdaj so začeli še z grožnjami s smrtjo odgovornim na Ministrstvu za kulturo.

“Protest nevladnikov proti deložaciji z Metelkove. Rdeča barva simbolizira kri. Nevladniki pravijo, da z “umetnijo” pozivajo omenjene k odstopu, na ministrstvu opozarjajo, da je med “zaklanimi” imeni tudi Miro Petek, ki so ga zaradi novinarskega dela v preteklosti že pretepli,” je na Twitterju s prizorišča pred Metelkovo poročal novinar Nova24TV Luka Svetina. S smrtjo so avtorji nazorne grožnje s smrtjo grozili ministru za kulturo dr. Vasku SimonitijuMiru Petku, Vesni Jurca TadelAlenki Gotar in Mitji Iršiču.


Po podatkih ministrstva gre za kar 18 uporabnikov neobnovljenega objekta v lasti države in sicer: Pravno informacijski center nevladnih organizacij – PIC, Zavod SCCA Ljubljana, Mirovni inštitut, Društvo NSK, informativni center, Društvo za retroavantgardo, Forum Ljubljana, zavod za umetniško in kulturno produkcijo, Plesni teater Ljubljana, Društvo ŠKUC, Maska Ljubljana, Zavod En – knap, Center za slovensko književnost, Zveza ekoloških kmetov Slovenije, Sloga, Zavod Exodos Ljubljana, Otok, zavod za razvijanje filmske kulture Ljubljana, Vitkar zavod, Društvo za promocijo žensk v kulturi – mesto žensk in Gallus J. Carniolus zavod. Ob tem je seveda mogoče, poudarjajo, da je nevladnih organizacij, ki uporabljajo prostore, še več.

MG


Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

2 komentarja

Bojan Pavelsek 24. 10. 2020 - 7:18
No, kje pa je danes komentar najbolj vnetega antijanšista.
Svadreb 24. 10. 2020 - 9:05
Potomci morilcev komunističnega režima se še danes klanjajo morilcu Kidriču in Titovem pudeljčku,ki je po njegovem "naređenju" čistil med ljudstvom.Klanjavci Kidričevi statui so se klanjali kot njegovi pudeljčki.Drugi dan so pa vsi trije poleg Fajonke in še dva posranca iz levice prišla izdajalsko čičat v slovenski parlament !!
Dodaj komentar