Norčevanje iz verskih simbolov na Škisovi tržnici. Pahor pa z nedostojnim zapisom.

slika: Instagram

Tudi letos je minila t.i. Škisova tržnica. Vsakoletna zabava študentov, kjer si dajo duška. Škisova tržnica je tudi zelo dobro obiskana. Tudi letos jo je obiskal tudi Borut Pahor, a prvič, privatno in ne v vlogi predsednika države.

Škisova tržnica je, kot so zapisali tudi na spletni strani, edinstven projekt, preko katerega Zveza ŠKIS v sodelovanju s študentskimi klubi spodbuja pozitiven odnos do slovenske kulture, narave in sočloveka, povezovanje in medsebojno spoznavanje mladih iz različnih okolij ter poudarja pomen mladinskega delovanja. A letošnja Škisova tržnica je bila na videno daleč od tega. Celo več. Norčevanje iz verskih simbolov, je daleč od slovenske kulture in sočloveka. Tako so študentje iz Škofje Loke pripravili nastop oziroma predstavo, kjer so na gajbe piva prislonili mladenko. 

In zanimivo. Tako norčevanje je bilo očitno všeč tudi bivšemu predsedniku Borutu Pahorju, ki je očitno spet zašel na pota Instagrama. “Kljub dežju je bilo spet pestro na vsakoletni študentski tržnici. Zmaga pa pripada Klubu škofjeloških študentov in Katji, ki je bila kot Kristus pribita na zaboje piva. Nažical sem jo za selfi, tnx. Aja, pa Rebeka je hotela biti na vsak način na mojem instagramu, pa je.” je zapisal Pahor. 

Je pa nekdanjemu predsedniku države nekaj pikrih besed zapisal tudi poslanec iz Škofje Loke, Andrej Hojvik: “Spoštovani bivši oredsednik Borut Pahor. Veš instagram, je sicer večkrat vreden všečkov, vendar pa ne verjamem, da je norčevanje škofjeloških študentov iz krščanskih vrednot vreden objave in vreden všečkov – ne glede na količine etanola, ki so bile prej popite…

Se je pa oglasil tudi predsednik SDS, Janez Janša in zapisal: Veliko vprašanje, kako bi vsi, ki se jim ta postavitev zdi zabavna, reagirali v primeru, če bi se nekdo na enak način norčeval iz kakega totalitarnega simbola. Rdeče zvezde npr.

slika: instagram

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

8 komentarjev

Golaž 12. 05. 2023 - 8:37
kak halo bi ovce sdssovske zganjale če bi bile gajbe heinikena z rdečo zvezdo
Tone Novak 12. 05. 2023 - 11:13
Te je pa res škoda za na križ. Bi jo na nekaj drugega nasadu. Bi tud mela roke narazen, oči na belo in nasmešek na obrazu.
Biba 13. 05. 2023 - 0:54
Tile sdsovi ex komunisti so zdaj vsi verniki!!!! Banda pokvarjena.... Sramota za Slovenijo so tile bivši komunisti. To je enako kot bi cigani radi bili romi. Si kar si
Janko Lisjak 13. 05. 2023 - 3:17
Že 2000 let se kristjani delajo norca iz ljudi, to vas pa ne moti
Katja 13. 05. 2023 - 9:48
Kačja zalega, kot je za takšne ljudi rekel Kristus, ki je umrl na križu. Tudi tale kača, ki se je pripela na unionski križ, se bo nekoč soočila z živim Bogom. Bog se ne pusti zasmehovati, naj ji bo takrat usmiljen, če ne, je že danes pogubljena, kljub drugačnemu videzu. Škisovo tržnico bi morali prepovedati, saj se na njej izvaja antikultura, ne pa kultura. Očitno nimajo pojma kaj kultura pomeni in naj prenehajo zlorabljati to besedo in promovirati kot vrednote pijanstvo in žalitve vernikov in drugače mislečih. Tudi po Ustavi sega pravica posameznika samo do kršenja pravice drugega posameznika ali skupnosti in to pravico so na Škidovi tržnici močno presegli, zato bi jo morali v bodoče prepovedati, kot veleva Ustava.
Katja 13. 05. 2023 - 10:03
Ogabno. Potem se pa čudijo, ko otroci vzamejo orožje v roke in pobijajo. Nič čudnega pri širjenju takšnih (ne)vrednot in to z dovoljenjem lokalnih oblasti.
Simon Ledinek 13. 05. 2023 - 16:27
Pod križem, kot simbolom, je umrlo mnogo več ljudi, kot pod rdečo zvezdo in vsemi drugimi totalitarnimi simboli skupaj.
Zlatko Trebovšek 14. 05. 2023 - 2:23
Z tem se kleriki naslajajo,toda tudi za takšne bo prišel čas izpovedi.
Dodaj komentar