Ob aferi sodna palača še en udarec! Vežnaver lastnik pomembne parcele ob kupljeni stavbi?

Stavba na Litijski cesti v Ljubljani

Je ministrstvo za pravosodje naredilo še eno napako? Vežnaver je namreč ostal lastnik majhne, a strateško pomembne parcele ob bodoči sodni palači.

Da je ministrstvo za podrtijo na Litijski cesti dalo 7 milijonov evrov, v bistvu še ni najhujše. Najhuje je to, da Sebastjan Vežnaver ostaja lastnik pomembne, čeprav majhne parcele, ki leži neposredno ob bodoči sodni palači, ki jo načrtuje ministrstvo za pravosodje.

Zanimivo pri tem je predvsem to,  da se parcela, nahaja tik pred stranskim vhodom v razpadajočo stavbo, ki jo je ministrstvo pred kratkim pridobilo z namenom prenove in pretvorbe v sodno ustanovo. Kljub svoji majhnosti (35 kvadratov) ima parcela strateški pomen, saj omogoča edini dostop do stranskega izhoda iz stavbe, piše Portal 24

Ta nenavadna situacija postavlja vprašanja o načrtih ministrstva za pravosodje glede nadaljnjega razvoja projekta sodne palače in o tem, kako se bo spoprijelo s potencialnimi izzivi, ki jih predstavlja Vežnaverjevo lastništvo ključne parcele. I potem naj še kdo reče, da je ministrica Dominika Švarc Pipan sposobna?

 

Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

5 komentarjev

Darinka 15. 02. 2024 - 2:22
Kdo je v tej aferi nesposoben, kdo pa pokvarjen upam, da pokaže preiskava. Mene bolj kot davkoplačevalca zanima, ali bo afera dobila epilog, ter bo nekdo za to kazensko odgovarjal. Tukaj imajo vsi kosmata ušesa od PV, pa vse do Fajonove.
dk 15. 02. 2024 - 2:35
Pa saj ni DŠP sama kriva. Ni kriv niti predsednik vlade, kot tudi Fajonova ne toliko. Krivo je skorumpirano sodstvo, tožilstvo in policija. Če bi to delovalo bi bili že zdavnaj vsi vpleteni kazensko ovadeni.Tako pa....živimo še naprej v državi, kjer ima mafija vrhovno oblast.
mona lisa 15. 02. 2024 - 4:20
Krivi so vsi našteti in sodstvo.
dk 15. 02. 2024 - 4:47
Že, že, da so vsi našteti krivi. Je pa res, da če sodstvo-pravosodje s policijo ne bi bilo tako skorumpirano, bi tudi takšnih politikov (lopovov) bilo občutno manj. Ali pa bi bili v zaporu.
mona lisa 15. 02. 2024 - 4:24
Ta stavba, računalniki, železniška postaja Nova gorica, zapori tipa hotel ..... Za te stvari bi morali vsi akterji odgovarjati in to z lastnim premoženjem in doživljensko zaporno kaznijo. Pa to v kakšnem zaporu kot so v Ameriki ne pa hotelskem kot pri nas. Izstradali in obubožali nas bodo. Ljudje vsi na ulice v Ljubljano na pomladni shod 21.marca in nagnati vlado ki krade kot srake.
Dodaj komentar