Od danes pa do 12. aprila popolno zaprtje države!

slika: blog.uporabnastran.si

Prvi aprilski dan po letu dni epidemije prinaša tretje ustavljanje javnega življenja. Ob vse večji prisotnosti novih različic virusa so začeli veljati omejitveni ukrepi, ki naj bi se iztekli 11. aprila. kaj vse je prepovedano?

Življenje v Sloveniji se ustavlja za 12 dni

Od 29. marca do vključno 12. aprila je dodatno omejen izstop iz in vstop v državo. Slovenije ni več mogoče zapustiti za potovanje v državo, ki je na rdečem seznamu (na njem so med drugim vse sosednje države), za vstop v Slovenijo bo potreben negativen test PCR, opravljen v članici EU ali schengenskega območja, ali predložitev dokazila o preboleli bolezni ali cepljenju. Brez teh dokazil velja pri vstopu v Slovenijo 10-dnevna karantena, ki je ni mogoče predčasno prekiniti.

Od danes, do 12. aprila je prepovedano zbiranje ljudi. Na velikonočno nedeljo, 4. aprila, od 5. ure do 22. ure, pa lahko osebe prehajajo med statističnimi regijami brez omejitev, če prehajajo zaradi obiska na zasebnih površinah. V tem primeru je dovoljeno druženje največ šestih oseb iz največ dveh gospodinjstev. Med teh šest oseb ne štejejo mlajši od 15 let.

Znova se uvaja nošenje mask na vseh javnih prostorih, tudi na prostem. Kot zaprt javni kraj oziroma prostor se štejejo tudi vse oblike javnega potniškega prometa. Maske so obvezne tudi v osebnih avtomobilih, če je v njem več oseb, ki niso iz istega gospodinjstva.

Do vključno 11. aprila bo pouk potekal na daljavo, vrtci bodo zaprti. Vrtci in prvo triletje osnovnih šol bodo kljub temu zagotavljali nujno varstvo za otroke staršev, zaposlenih v kritični infrastrukturi, v šolah bodo tudi otroci s posebnimi potrebami.

PM


Preberite tudi:

/POMEMBNO/ Predstavljamo vse ukrepe ob zaprtju države od 1. do 12. aprila

Povezane objave

Romana Tomc postala podpredsednica največje politične skupine v Evropskem parlamentu

Golobovi na zabavi! Kdo si bo v Münchenu ogledal tekmo med Slovenijo in Srbijo?

Če boste govorili proti Golobu, bo z vami obračunala kar njegova ljubica?