Počivalšek: “Obtožbe o masovni korupciji so bile izmišljene” (video)

Zdaj je že povsem jasno, da so bile obtožbe o masovni korupciji izmišljene in neutemeljene, je osnutek poročila računskega sodišča o nabavi zaščitne opreme komentiral minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek.

Zdravko Počivalšek napadel opozicijo

Časopis Delo je danes objavilo zaupni osnutek revizijskega poročila o nakupih zaščitne opreme v prvem valu epidemije covid-19. Ta razkriva, da ravnanje vlade ni bilo učinkovito. Pri tem ni kot posebej problematičen izpostavljen noben deležnik, prav tako Delo ne razkriva nobene konkretne sporne pogodbe.

Na to se je danes odzval tudi minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Kot je povedal, ga veseli, da se bo ta zgodba o nabavi zaščitne medicinske opreme počasi le zaključila in razčistila. “Zdaj je že povsem jasno, da so bile obtožbe o masovni korupciji izmišljene in neutemeljene.”

[color-box color=”blue”] Dodal je, da tako poročilo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) kot osnutek poročila računskega sodišča govorita o veliki sistemski zmedi in njuna priporočila bodo zelo pomembna za oblikovanje bolj učinkovitega sistema za naprej.[/color-box]

Kaj je Počivalšek dejal, si lahko v celoti ogledate v spodnjem videu:

Medtem ko opozicija zavrača odgovornost, saj je objava povzetka poročila, če bi res bila takšna vsebina, prej škodila opoziciji oziroma nasprotnikom Zdravka Počivalška kot predsednika SMC-ja in gospodarskega ministra.

(video: Top News.si, vir: SIOL)

PM

Povezane objave

Tako je ob Blejskem jezeru zadonelo na tisoče frajtonaric! #video

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?