Podžupan avstrijske občine Bistrica pri Pliberku: “Slovenska vlada je zavrnila sosedsko pomoč!”

Vladimir Smrtnik, podžupan občine Pliberk, slika Demokracija

Saj ni res pa je. Koroški Slovenec Vladimir Smrtnik, ki je med drugim tudi podžupan občine Bistrica pri Pliberku v Avstriji, je na družbenem obrežju zapisal sporočilo, za katerega preprosto ne najdemo besed.

 

Pomoč, je tista, katero ljudje na poplavljenih območjih v teh dneh potrebujejo. Le pomoč in nič drugega. Nekateri so že hudo utrujeni, drugi se spopadajo z vprašanjem, kje bodo spali, saj jim je voda odnesla praktično vse. Zato pa je včasih nerazumna poteza naše vlade, ki v teh zares težkih časih deluje, kot, da ne vedo, kaj bi radi.

 

Tako naj bi Koroški Slovenci, iz okolice Pliberka, sestavili ekipo 50-ih prostovoljcev za pomoč Sloveniji. Za te gasilce, je tak dogodek še posebej čustven, saj bi odšli na pomoč svoji drugi domovini. A neverjetno, kot piše podžupan občine Bistrica pri Pliberku Vladimir Smrtnik,, je vlada Republike Slovenije pomoč zavrnila. “Ubogi prizadeti ljudje, ki so hvaležni vsake pomoči, je še zapisal Smrtnik.

Vlada, sram, vas je lahko, je upravičeno zapisal Smrtnik. In res je. Včeraj je bila naša ekipa na terenu na Koroškem. Res je. Ljudje potrebujejo pomoč! Bomo videli kdo od vlade bo odšel pomagati!

Povezane objave

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

6 komentarjev

Nata 11. 08. 2023 - 2:47
Resnično človeku ni jasno, kdo v tej vladi vlada in misli??????
mona lisa 11. 08. 2023 - 2:59
Kaj vam še ni jasno ljudje. Ta vlada ne ve za kaj se gre, kako vladat in kako pomagat ljudem. Gre se jim samo da sebi in NVO jem ki so jih pomagali ustoličiti filajo že tako prepolne žepe. Sramota.
Tamara Vovk 12. 08. 2023 - 3:49
Ta vlada je na nivoju zaostalih afriških držav, pijana od oblasti in totalno nesposobna!
Profi 12. 08. 2023 - 16:04
Res je pijana, vendar največ od belega praška, oblast pa jih je tako ali tako pokvarila....imajo pač takšen značaj, oblast in denar, človeka spremenita, še posebej, če ni pokončen.
Profi 12. 08. 2023 - 16:01
Vlak je iztiril, gre se še samo za to, kdaj in kdo ga bo spet postavili na tire....največ, kar mora Slovence skrbeti je državni kriminal...vse v imenu javnega interesa, za ene, kaj pa za druge.....!?
Dromla 13. 08. 2023 - 8:11
O ne sprejemu pomoči 50 gasilcev in 2 helikopterja iz Pliberka, ne morejo odločati (šparovni za svoj žep) Vladni nepoznavalci začetne resnosti situacije in razsežnosti poplav v Sloveniji. Pa vse eno imajo vladni zadnjo besedo!? Šele ko ugotovijo svoje napake, vprašajo strokovnjake!? Tipično za oceno Golobove Vlade. Prva 2 dni je na pamet cenil škodo 500M€!? Takoj sem pomislil, da bo 4 x več. Pa še ogromno več bo.
Dodaj komentar