Reklamno sporočilo znamenja, je dobilo nov epilog. Kazensko ovadbo!

Društvo očetov Slovenije je oglasno kampanjo “Znamenja” prijavilo na Častno razsodišče Oglaševalske zbornice Slovenije.

Kazenska ovadba zaradi spornega plakata

Društvo očetov Slovenije se je skupaj z Društvom DOOR odločilo, da slovenski očetje in družba nasploh ne moremo še naprej tolerirati tako enostransko mazaških kampanj in sporočil javnosti, kot so bila zadnja“Znamenja“. Da bi jasno zarisali črto, smo žal prisiljeni poseči po pravnih sredstvih, saj naši pozivi k opravičilu niso prinesli bistvenih rezultatov, zaznati ni niti obžalovanja.

 

[color-box color=”blue”]V Društvu očetov Slovenije si prizadevamo vrniti otrokom očete in slednjim pomagati izvrševati svoje poslanstvo po razpadu partnerske zveze. Nekaj dni nazaj, 25. aprila, smo obeleževali svetovni dan osveščanja o starševski odtujenosti – pojavu, ko en starš hujska otroka proti drugemu. Hujši in dolgotrajnejši, kot so spori med roditeljema, večje so psihološke posledice na otrocih.[/color-box]

Kljub obližu na najbolj spornem plakatu, ki naj prekrije »očetovo znamenje«, je nemogoče zanikati ton oglasne kampanje, v kateri so kot izključni vršilec družinskega nasilja izpostavljeni moški (bodisi kot očetje, partnerji ali skrbniki starejših).

Reakcija Društva DNK je bila sramotna. Nobenega opravičila, arogantne objave, vztrajanje pri enostranskem pogledu in globoko zanikanje katerekoli druge problematike. Navkljub deklarativnemu “prizadevanju za nenasilje” številni člani naših društev poročajo o izrazito Diskriminatorni obravnavi njihovega primera, kar še dodatno kaže mizandrijo te organizacije. Hkrati je Društvo DNK največje od organizacij ter si tako kazen za to svoje kaznivo dejanje najlažje privošči.

 

[color-box color=”blue”] Podprite novadbo in recite NE diskriminaciji očetov! Podpise pooblastil zbiramo do 15. 5. 2021, nato bomo ovadbo vložili na Državno tožilstvo. Prosimo, podpišite pooblastilo, ga fotografirajte ali skenirajte in nam ga pošljite na elektronsko pošto: pravo@ocetje.si. so zapisali v društvu očetov Slovenije.[/color-box]

po portalu Dosje

P.M.

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.