Rumeni jopiči bodo podali odškodninske zahtevke zaradi nezakonitega pridržanja

Policijska akcija, slika NTA

V luči praznovanja 30-letnice slovenske države, še vedno odmeva dogodek, ko se je na nezakonitem shodu zbralo veliko število “levo mislečih” ljudi in skupine t.i. Rumenih jopičev. Policija je slednje na silo odstranila.

Izjava za javnost Rumenih jopičev

Poročali smo že, da je dr. Aton Olaj, generalni direktor policije odredil izvedbo nadzora nad delom policije na Policijski upravi Ljubljana. V izjavi za javnost pa so svoje sporočili tudi Rumeni jopiči:

“Iz vseh razpoložljivih videoposnetkov na socialnih omrežjih je jasno in nedvoumno razvidno, da smo Rumeni jopiči bili mirni in defenzivni, v nekaj minutah smo bili napadeni vsaj 5x, prav tako pa nam je bil ukraden tudi transparent. Brez kančka dvoma je jasno, da je policija aretirala napačno skupino, saj so bili nasilni in za varnost ogrožujoči t.i. “Jenullovi” kolesarji. Ogorčeni smo nad tem, da bo policija potrebovala še dodatni teden dni za preiskavo, saj so zadeve jasne.

Zahtevamo:

  • Razrešitev policista, ki je izdal komando za aretacijo,
  • ustavitev vseh prekrškovnih postopkov zoper 13 aretiranih borcev,
  • javno opravičilo policije.

Vse drugo je padec pravne države. Vložili bomo tudi odškodninski zahtevek glede nezakonitega pridržanja in prekomerne uporabe sile.” So zapisali Rumeni jopiči za naš portal. 

Tudi mi še vedno čakamo na odziv policije, kamor smo že včeraj poslali vprašanja glede domnevne prekomerne uporabe sile na nedovoljenem protestu.

P.M.

 

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

1 komentar

Slovenec 33 28. 06. 2021 - 14:56
Nič ne bo iz tega. Prvorazredni, ki so pripadniki rdečih klerikacev so zaščiteni in rumeni jopiči niso zaščiteni, ker niso prvorazredni. Slovenija je okupirana država v kateri vladajo okupatorji in veleizdajalci slovenskega naroda združeni v horde rdečih klerikalcev. Stebri okupatorske oblasti so sodstvo, tožilstvo, policija, vodstva JS, sindikatov in "napredne stranke", SD, LMŠ, SAB del DESUS in Levica. Rdeči klerikalci so nasledniki in potomci rdečih verskih blaznežev, ki so izvedli genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki še vedno leže po več kot 600 MORIŠČIH po slovenski zemlji. Po vojni so rdeči verski blazneži izvedli največjo veleizdajo slovenskega naroda, ker so po odhodu enih okupatorjev v Slovenijo privlekli nove okupatorje in kot KVISLINGI sodelovali z njimi več kot 45 let. Tudi dogodki na neprijavljenem shodu dokazujejo način delovanja okupatorskih oblasti, ki je škodovanje slovenskemu narodu in zaščita prvorazrednih.
Dodaj komentar