Se spominjate Šarca, ob začetku epidemije? Poglejte to sprenevedanje!

Serpentinšek, slika twitter

Potem ko je vlada Marjana Šarca za časa prvega vala pandemije priznala, da ni sposobna ne voljna voditi države in odstopila, je državo prevzela koalicija Janeza Janše.

Sprenevedanje Marjana Šarca

O tem, kako je v začetkih pandemije ravnala vlada Marjana Šarca, smo veliko pisali v realnem času, pa se na to vse prehitro pozablja, je pa na to v svojem tvitu ponovno spomnil Mitja Iršič, ki mu je vlada, potem ko se je vračal iz Kitajske, na letalu obkrožen s smrkajočimi Kitajci, svetovala, naj normalno dela dalje.




Tu pa so največje neumnosti vidne članice SD, ki je v času vlade Marjana Šarca vodila NIJZ, Nine Pirnat.

  • 24.2.2020 : “Potniki, ki se vračajo iz tujine in dobijo bolezenske znake, naj po telefonu kontaktirajo zdravnika. Zaščitno vedenje pa ni potrebno, tudi maske ne.”
  • 28.2.2020“Ljudje, ki prihajajo z ogroženih območij in so zdravi, so lahko normalno vključeni v delovni kolektiv in ne potrebujejo domača samoizolacije.”
  • 2.3. 2020: “Mogoče je seveda, da je virus med nami, vendar tudi če je, so očitno znaki tako blagi, da ne povzroča težav.”
  • 5. 3. 2020: “Poudariti moram, da je za prenos bolezni potreben tesnejši stik z bolnikom, zato je verjetnost, da bi se okužili bolniki in njihovi spremljevalci na urgenci zelo majhna, podobno velja za sopotnike na letalu.”
  • 8.3. 2020“V Sloveniji še zdaleč nimamo epidemije koronavirusa in upamo, da jo bomo preprečili.”

Če strnemo: kot premier je dokazano reagiral zapoznelo, napačno, diletantsko, kot član opozicije je ves čas pomagal širiti anticovid skepticizem, podpirati protivladne proteste, proteste proti vladi, ki jo je samovoljno zapustil, zdaj pa bi Marjan Šarec spet rad piedestal pravičnega in sposobnega politika.

MG




Povezane objave

Tako je ob Blejskem jezeru zadonelo na tisoče frajtonaric! #video

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

3 komentarji

Jože Bulc 15. 10. 2020 - 15:30
Domobranski odvetnik Iršič. Janša pač zastopa in zagovarja domobrance... ŠE VEDNO BOLJ VERJAMEM NEMŠKEM U PATOLOGU, KI JE OPRAVIL PREISKAVO NA TRUPLIH, UMRLIH PACIENTOV S COVIDOM. NITI ENKRAT SAMKRAT NI BIL VZROK SMRTI COVID. VEDNO JE BILO UGOTOVLJENIH VEČ VZROKOV. VSAK UMRLI JE IMEL KOMBINIRANO VEČ KRONIČNIH BOLEZNI, DLJE ČASA, JASNO. STATISTIČNI URAD JE OBJAVIL. V LETU 2020 JE BILO MANJ SMRTI KOT V LETU 2019. TOREJ LJUDJE NE UMIRAJO ZARADI KOVIDA, AMPAK S COVIDOM. IMAMO IZJEMO OD TEGA, DA ZBOLIJO SAMO STAREJŠI IN BOLNI. NA UNTENZIVNI JE 39 LETNI BOLNIK. IZJEMA POTRJUJE PRAVILO. IN ŽE VEČKRAT POVEDANO, PA VENDARLE ŠE ENKRAT. ŠAREC JE IMEL OKROG SEBE EPIDEMIOLOGE. NI SE ON SAM IZMISLIL. IN ZDAJ JE JANŠA ŠEF VLADE IN PADAJO REKORDI KUŽNOSTI . KAJ PA TO ????? KAKO PA TO RAZLAGA DOMOBRANSKI ODVETNIK, DA JE POD REŽIMOM JANŠE NAJSLABŠE LETOS, PA ZIMA ŠE NI BLIZU, KO BO ŠE SLABŠE
Jože Bulc 15. 10. 2020 - 15:34
Iršič, nekaj sigurno drži. V času vladavine Janše, imamo najslabše številke, okuženost je najvišja. A je še kaj potrebno dodati,... A mogoče, da bo Janša blagajno 2 x ( je že) zadolžil, tudi, ker tala bonbončke za svojo popularnost.
Jože Bulc 15. 10. 2020 - 15:36
JANŠA IN KRIZNA EKIPA, ALI NAJBOLJ PLAČANA SLUŽBA V KRIZNEM ŠTABU, ZA NAJMANJ DELA. "Vlada je izziv epidemije vzela kot priložnost, da se izkaže, je pa vojaška retorika, ki jo je poosebljal Jelko Kacin, pretirano ustvarila razmerje avtoritarne vlade, ki vodi, in ljudstva, ki je vodeno. Vsi smo samo še gledali Kacina in razmišljali, kaj in kdaj bo kaj dovoljeno in prepovedano ter pod kakšnimi pogoji." Kacin bi moral zato po njegovih besedah najkasneje junija, po preletu letal, tudi sam odleteti."
Dodaj komentar