Še vedno odmeva! Na osnovni šoli Kamnica se je učiteljica za pusta prelevila v lik s totalitarnim simbolom!

Pust norčavih ust je minil. A na OŠ Kamnica ostaja grenak priokus učiteljice, ki je pustovala kot prava pionirka z rdečo zvezdo.

Nedopustno?

Pustni čas je čas, ko se našemimo. Predstavljamo ljudi, like, živali. A nedopustno je, da se našemimo v ljudi, ki so pustile v zgodovini človeštva grenak priokus in so za nekatere žalitev. Tako je nedopustno, da se našemimo recimo v Hitlerja, da nosimo simbole svastike ipd.

Prav tako je neokusno, da se našemimo v partizane ali ponirčke z rdečo zvezdo, pod katero so umirali mnogi. No, če se že našemimo in gremo na kakšno zabavo se to še nekako razume, a da si tako našemljen, kot učitelji v osnovni šoli, pa je nedopustno in skregano z logiko. In Pustno rajanje na OŠ Kamnica še vedno odmeva, tudi v medijih.

Ni žalostno samo to, da nekateri ljudje še vedno poveličujejo to zločinsko in “možganopralno” ideologijo, pač pa tudi to, da poizkušajo to prepričanje o “dobrih starih časih” prenesti tudi na naš edini up za lepšo prihodnost, naše otroke. Tako se je zgodilo v Osnovni šoli Kamnica, kjer so se nekatere učiteljice našemile v Titove pionirke. Seveda to še zdaleč ni edini primer poveličevanja nekdanjega totalitarnega sistema v pustnem času, ampak neokusno pa postane takrat, ko se rdeča zvezda, simbol revolucionarnega boja in simbol genocida nad slovenskim narodom, pojavi med našimi najmlajšimi. Čeprav gre za maškarado, se s tem relativizira negativna plat tega simbola, mladim pa se daje napačne informacije.

slika: Nova24tv

Zvezda je simbol totalitarne preteklosti, pod katerim je trpelo na milijone ljudi. In tega bi se morala zavedati tudi učiteljica na OŠ Kamnica!

M.G.

 

Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?