Sodniki so Goloba in Švarc-Pipanovo pozvali k odstopu!

sodniško kladivo

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Prav zanimivo Tožilci in sodniki so predsednika vlade Roberta Goloba pozvali k odstopu. To so ti sodniki, katerim je Golob že dvakrat obljubil neka posebne dodatke. Pa iz tega ni bilo nič.

Glavni odbor Slovenskega sodniškega društva je danes sprejel več sklepov o stopnjevanju protestnih aktivnosti, ker vlada ni uresničila odločbe ustavnega sodišča o sodniških plačah. Med 10. in 24. januarjem bodo protestno opravljali le nujne zadeve, premierja Roberta Goloba in pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan pa pozivajo k odstopu. Očitno so tudi oni spregledali lažnive namere vladajočih in prelomljene obljube. Piše Žurnal24.

Sodniki bodo izredni protest začeli na obletnico odmevne zaveze predsednika vlade Roberta Goloba “o srečnem koncu” s 600 evrih bruto dodatka na plače sodnikov. V času prilagojenega načina poslovanja, ki bo trajal do 24. januarja, bodo opravljali procesna dejanja le v zadevah, ki so nujne po zakonu. To med drugim pomeni, da lahko sodniki prekličejo že razpisane obravnave ali ne razpišejo novih ter da na višjem sodišču v času prilagojenega poslovanja ne bo sej.

Sodniki se očitno ne bodo dali kar tako. Proučili bodo tudi možnosti za vložitev kazenske ovadbe zoper nosilce izvršilne in zakonodajne veje oblasti, Sodni svet pa bodo pozvali, da na ustavno sodišče vloži zahtevo za določitev načina izvršitve ustavne odločbe glede sodniških plač.

A če so čisto odkriti. Če bi tožilci in policija svoje delo opravljali že prej, bolj smotrno, potem Golob nebi bil nikoli predsednik vlade, kajti še vedno so nepojasnjeni posli njegovega nekdanjega podjetja Gen-i, pa še marsikaj se bi našlo.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

1 komentar

Gorvel 5. 01. 2024 - 19:08
Ja kaj ? A zaj bi pa krivosodju morali ploskat !!!?
Dodaj komentar