Številni odzivi na izgrede. Oglasil se je tudi predsednik vlade!

zajem slike N1

“Vlada RS ne bo popuščala nobenim pritiskom ter bo vztrajala pri ukrepih za varovanje zdravja in življenj ljudi,” je dejal predsednik vlade Janez Janša.

ODZIVI NA VČERAJŠNJE NASILNE PROTESTE

Odzivi na včerajšnji shod anti-cepilcev, ki se je sprevrgel v nasilje, je obsodi praktično ves politični vrh. Medtem, ko številke okužb še vedno močno naraščajo, je vlada odločena, da pri ukrepih ne bo popuščala.

Ulično nasilje še nikoli ni pripeljalo do česa dobrega.” Dodal je, da vlada RS ne bo popuščala nobenim pritiskom ter bo vztrajala pri ukrepih za varovanje zdravja in življenj ljudi. “Čas je, da tudi tožilstvo/sodstvo ne tolerira več groženj in nasilja,” je na twitter profilu zapisal Janez Janša.

Luka Simonič, SDM 

Z izjavo za naš portal se je oglasil tudi predsednik SDM Maribor, Luka Simonič. Tako je zapisal:Nasilje in vandalizem še nikoli nista prenesli stabilno družbo. Če bi se cepili, če bi upoštevali ukrepe, bi bili vsi deležni sproščanja, ne zaostrovanja. Protestirate sami proti sebi, proti lastni neumnosti. Albert Einstein je nekoč rekel, da sta samo dve stvari neskončni: “Vesolje in človeška neumnost.” Nato je dodal, da o vesolju ni povsem prepričan!”

Oglasil se je tudi predsednik SDM Kamnik, Tim Rautar:Skrajni primitivizem, vandalizem in napad parlamentarno demokracijo. Te besede so zaznamovale zanikovalce korona virusa in vse tiste, ki se ne strinjajo z ukrepi le zato, ker je  Janševa vlada na oblasti. Mediji, čas je da začnete prevzemati odgovornost za vso podpihovanje.”

Z zanimivo izjavo se je oglasil tudi predsednik Državnega zbora Igor Zorčič:Ostro obsojam današnji vandalizem na protestu, z napadom na poslopje DZ in poškodovanjem objekta (razbitih cca 12 oken). Protestnike pozivam, da v bodoče protestirajo mirno in ne izvajajo nasilja, politike pa, da tega dogodka ne izkoriščajo za medsebojna obračunavanja.” Je zapisal Zorčič. A zanimivo prav to počenja (njegov) leva politikantska KUL opozicija.

Generalni direktor policije Anton Olaj, je policijsko delo pohvalil: “Velja pohvala vsem policistom in vodstvu varovanja na PU Ljubljana ob današnjem obvladovanju množičnega shoda pred DZ RS, ki je bilo iz več razlogov še posebej zahtevno.”

Notranji minister Aleš Hojs je nasilje imenoval “Levi fašizem!”

Tokrat se je, enkrat za spremembo, z “normalno” izjavo oglasila tudi Tanja Fajon: “Obsojam vsakršno nasilje. Tako na ulicah kot nad zaposlenimi v trgovinah, lokalih, bencinskih črpalkah. Zmerjanje, žalitve in grožnje ljudem, ki morajo preverjati izpolnjevanje PCT pogojev, so skrajno neprimerna dejanja. Ne pozabimo, da so to ljudje, ki samo opravljajo svoje delo.” je zapisala na twitter profilu.

Se pa najdejo tudi takšne in drugačne izjave:

P.M.

Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.