Trenja znotraj stranke SD? Tanji Fajon se maje stolček?

Stranka SD, ki je na volitvah dosegla sramoten rezultat, se očitno otepa tudi notranjega boja za prevzem. Tanja Fajon, pa naj nebi bila več v igri.

Vodja poslanske skupine SD Jani Prednik se delno strinja z oceno, da je stranka SD obstala na mestu. Za Delo je povedal, da na to tudi sam opozarja že nekaj časa. Po njegovih besedah bi bil nujen pogovor vodstva stranke, a za zaprtimi vrati. Stranka bi potrebovala nov zagon in morala regenerirati svoje poslanstvo. Prednik ocenjuje, da se ve, kdo so “naslovniki težav v stranki” in da se je z njimi treba pogovoriti, a jih z imenom in priimkom ni želel izpostaviti, piše Žurnal.

“Ne morem več gledati, kako kot stranka stagniramo,” je dejal v pogovoru za Delo in pritrdil, da še vedno razmišlja o vodenju stranke, na čelu katere je zdaj Tanja Fajon.

Bo pa stranka najprej morala pomesti pred svojim pragom laži, katere je sproducirala pred volitvami, saj se niti ena zaveza še ni uresničila, niti ni pričakovati, da se bo. 

Sicer pa je vodja poslanske skupine SD Jani Prednik dejal je na čelo stranke pripravljen stopiti tudi sam. Pa mu bo to bolj koristilo ali škodovalo?

Povezane objave

Zagotovo najdražji taksi na svetu? Od Brnika do Ljubljane kar 70 evrov

Ljubljanska sramota sredi Ljudskega vrta.

Pogovorno omizje našega portala! Gosta tudi Romana Tomc in Pavle Rupar

2 komentarja

Golaž 19. 05. 2023 - 7:40
seveda vre, največ šans ima orto komunist janša..........je že toliko barv zamenjal ,da je kameleon za njega navaden smrkavec........
Darinka 19. 05. 2023 - 12:32
Končno je prišel čas, ko morajo člani SD priznati, da bi Prednik moral postati predsednik stranke že na prejšnjih volitvah. Malo pozno, pa vendar boljše kot nikoli.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več