V Črni na Koroškem se je zastrupilo 32 vojakov in gasilcev

Črna na Koroškem je ena od najbolj opustošenih občin po poplavah. V občini še vedno primanjkuje prostovoljcev, a včeraj so ravno tisti, ki so pomagali, sami potrebovali pomoč.

Popoldne je v Črni na Koroškem prišlo do delovne nesreče. Med čiščenjem kletnih prostorov pod vodstvom gasilske enote je prišlo do zastrupitve z ogljikovim monoksidom. Plinu je bilo izpostavljenih 32 oseb, od tega 18 pripadnikov makedonske vojske, 8 gasilcev in 6 pripadnikov Slovenske vojske. Kasneje so bili obveščani, da se je še dvema gasilcema stanje poslabšalo, zaradi česar bosta z reševalnim vozilom prepeljana v bolnišnico.

Kot je poročal spletni Večer, naj bi do nesreče prišlo pri sanacijskih delih na kegljišču, po njihovih podatkih pa naj bi se zastrupila deseterica, nekateri naj bi se tudi onesvestili.

V bolnišnice je bilo tako prepeljanih deset oseb, medtem ko so preostale, izpostavljene plinu, zadržali na opazovanju v osnovni šoli v Mežici. Če se jim bo stanje poslabšalo, jih bodo prepeljali v bolnišnico. K sreči so vsi izven življenjske nevarnosti. 

Povezane objave

Janša udaril po mizi. Razkurila ga je nova uredba vlade. Zato poziv: “21. marca vsi na Kongresni trg!”

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Vlada ob vzpostavitvi novega azilnega doma v Središču ob Dravi ni obvestila nikogar!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več