V šolo vsi učenci po modelu C, že v ponedeljek?

Mateja Logar (zajem slike, novinarska konferenca vlade)

Če bo vse potekalo po načrtu, se dijaki v šolo vračajo že naslednji ponedeljek. A le če se bodo šole lahko pripravile. Pouk naj bi potekal po modelu C. Kaj pravi Mateja Logar?

V ŠOLO VSI UČENCI, A PO MODELU C

Nova vodja svetovalne skupine za covid-19, infektologinja Mateja Logar, je za eno izmed oodaj povedala, da bodo srednje šole pripravile načrt za vračanje preostalih dijakov po modelu C. Tako bo polovica dijakov v šoli en teden, polovica pa drugi. Če se bo šolam na njihovo vrnitev uspelo pripraviti, bo pouk tudi za dijake 1., 2. in 3. letnikov stekel že naslednji teden.

Mateja Logar je posvarila pred nevarnostjo novih različic virusa, predvsem je nevarna južnoafriška različica, pred katero ne ščitita ne prebolela bolezen in ne cepljenje. Pojavljanje teh različic je treba pozorno spremljati, je poudarila, ob bolj razširjenem pojavljanju na določenih mestih pa je treba ukrepati. Po njenih besedah bodo ukrepali tam, kjer se okužba pojavlja, ne po celi državi. !Če se južnoafriška različica razširi med populacijo, tvegamo, da bo spet več pritiska na bolnišnice in večja umrljivost, je pojasnila Logarjeva. Piše Žurnal24.

PM

Povezane objave

Za otroke umorjene Sabine so zbrali denar dobri ljudje. Poskrbeli tudi za računalnike.

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev