Začenja se cepljenje najbolj izpostavljenih pripadnic in pripadnikov Slovenske vojske

slika je simbolna

Skladno z izdelanimi prioritetami in ob upoštevanju letalskih varnostnih protokolov bodo med prvimi cepljeni pripadniki posadk, ki zagotavljajo helikoptersko nujno medicinsko pomoč, pripadniki, ki bodo v kratkem prevzeli dolžnosti v mednarodnih operacijah in misijah, ter pripadniki Vojaške zdravstvene enote, ki v Slovenski vojski prispevajo k ohranjanju zdravja (med drugim odvzemajo brise, merijo temperaturo, dezinficirajo prostore itd.).

Za Slovensko vojsko je v začetni fazi na voljo 200 odmerkov cepiva, po pričakovanjih se bo cepljenje pripadnic in pripadnikov končalo do začetka poletja.

Da bi Slovenska vojska ohranila zdravje in s tem zmogljivosti, je načelnik generalštaba ob začetku epidemije izdal ukaz, s katerim je odpovedal vsa nenujna usposabljanja. S tem je dodatno zmanjšal možnost okužb, ob strogem upoštevanju ukrepov za ohranjanje zdravja pa pripadnice in pripadniki Slovenske vojske izvajajo usposabljanja za delovanje v mednarodnih operacijah in misijah, usposabljanja sil za sodelovanje pri nadzoru državne meje ter usposabljanje sil v pripravljenosti.

Pripadnice in pripadniki Slovenske vojske so od začetka epidemije dejavno vključeni v napore za ohranjanje zdravja, med drugim so poskrbeli za prevoze zaščitne opreme, za dezinfekcijo prostorov, pomagali pri urejanju novih zdravstvenih zmogljivosti, ljubljanski infekcijski kliniki v uporabo odstopili zabojnik z rentgenom itd.

[color-box color=”blue”]Preberite tudi:

Povezane objave

Tako je ob Blejskem jezeru zadonelo na tisoče frajtonaric! #video

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?