Zavržni članek Mladine o oratoriju in militarizaciji?

Mladina, slika: Pod črto

Na katerem levem zelniku zrastejo tako neumne ideje, ki jih producira Mladina? Skrajno brezsramno so se ponovno spravili nad cerkev.

V Mladini spet proti cerkvi in njenim delom?

članku z naslovom »Puške na oratoriju: militarizacija mladih vernikov na Polici pri Grosupljem« si je Mladina privoščila kup neutemeljenega natolcevanja na račun dejstva, da se je otrokom na oratoriju predstavila tudi Slovenska vojska in jim predstavila svoje poslanstvo. Piše portal Domovina.je

Oratorij so opisali kot »širjenje nauka in vpliva Katoliške cerkve«, in to prek »animatorjev, laikov«. V nadaljevanju pa »izvemo« tudi, da je predstavitev poslanstva vojakov otrokom v bistvu »pakt med sedanjo vlado in RKC«, češ da želi obrambni minister Matej Tonin »v vojski čim več mlade krvi, Katoliška cerkev pa jo zagotavlja«.

Oratorij je sicer vzgojni počitniški program za otroke, ki ga pripravljajo mladi prostovljci. V obliki, v kakršni ga poznamo danes, v Sloveniji poteka od leta 1988. Do danes se je razširil že v več kot 300 krajev po vsej Sloveniji . Za nekaj dni, teden ali več združuje med seboj otroke, mlade in odrasle – udeležence, animatorje in njihove voditelje. In tega pri levem pljuvalniku nesmislov zagotovo ne vedo.

Neumnosti, ki jih bruha Mladina proti sedanji vladi smo že vajeni. A taka nesramna pisanja, kjer so v zgodbo vključeni otroci, so očitno zmožni le pri Mladini. Verjetno levičarska paranoja ni edino vodilo tega skrajno zavržnega pisanja, ki skuša ministru za obrambo in Mateju Toninu očitati nekakšno militarizacijo. Vojska pač še zdaleč ni samo puška, kot tudi oratorij ni samo verouk.

Tako, kot Mladina, ki ni le revija, ampak pravi pljuvalnik po vladi.

P.M.

Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.