Zimski športni vikend Maribora

Zimski športni vikend Maribora bo letos potekal 11. in 12. marca na mariborskem Pohorju in v Ledni dvorani. Športni vikend se začne v soboto ob deseti uri s tekmovanjem rekreativcev v veleslalomski tekmi Pokala škrata Bolfenka, konča v nedeljo ob treh popoldan. V soboto bo pod Pohorsko vzpenjačo potekala tudi zabava, kjer bodo ob štirih razglasili zmagovalce veleslalomske tekme. Ob sedmih zvečer sledi koncert skupine Akustični orgazem. Celodnevna smučarska vozovnica bo 50% cenejša.

V soboto bo na voljo več športnih aktivnosti. Na otroškem poligonu Lisička bo organizirano brezplačno poučevanje smučanja za otroke in na Bellevueju pohod s krpljami ter panoramska vožnja z motornimi sanmi. Ob devetih zvečer se sobotni del športnega vikenda zaključi pod vzpenjačo s predstavitvijo pležuhov in spustom z njimi.

Na Arehu se bodo udeleženci boste udeležili tečaja teka na smučeh. Ob enajstih se začne tudi paralelno kolesarsko tekmovanje po zasneženi smučarski progi.

V Ledni dvorani se bo možno od desetih do enajstih preizkusiti v kegljanju na ledu, od pol dvanajstih do enih sledi predstavitev hokeja za otroke, okrog druge ure pa tekmovanje v hitrostnem drsanju na ledu. Od štirih do pol šestih bodo karte za drsanje za pol ceneje.

Zimski športni vikend se zaključi v nedeljo, ko bosta na voljo poučevanje smučanja za otroke in panoramska vožnja z motornimi sanmi.

Organizator športnega vikenda, družba Martura iz Maribora, je pripravil pester program, kjer bo lahko  vsak udeleženec športno aktiven glede na svoje fizične sposobnosti.


Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?