ARSO prižgal alarm! Sunki vetra bodo na Štajerskem in v Pomurju zelo močni!

Danes in jutri bodo sunki jugozahodnega vetra ponekod na Štajerskem in v Pomurju dosegli hitrost okoli 70 kilometrov na uro.

Močen veter na Vzhodu Slovenije

Agencija RS za okolje (Arso) za vzhodni del Slovenije,  kjer je močno pihalo, tudi za danes prižgala oranžni oziroma drugi najvišji alarm. Jutri bo sicer na zahodu rahlo deževalo, padavine pa se bodo okrepile in širile proti vzhodu. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, zaradi česar je Arso oranžni alarm prižgal za severozahod Slovenije vse do nedelje.

Naslednji teden bo hladneje

Jutri bo oblačno, padavine na zahodu se bodo okrepile in postopno širile proti vzhodu. Meja sneženja bo med 1100 in 1400 metri nadmorske višine. Še bo pihal jugozahodnik, ob morju se bo krepil jugo. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, v alpskih dolinah malo nad 0, najvišje dnevne od 8 do 13, na severozahodu okoli 4 stopinje Celzija.

V soboto in nedeljo bo oblačno z občasnimi padavinami. Meja sneženja se bo spuščala, v nedeljo bo snežilo tudi ponekod po nižinah. V ponedeljek bodo občasno še padavine, meja sneženja se bo približala nižinam. Od torka do četrtka bo delno jasno in nekoliko hladneje, v petek pa se bo verjetnost padavin spet nekoliko povečala. pišejo Slovenske novice.

PM

Povezane objave

Prižgan rdeči alarm. Tu je zapadlo tudi do pol metra snega.

Pozor. Prihaja polarni mraz!

IZREDNA NOVICA! Za ponedeljek izdan oranžni alarm zaradi močnega sneženja!