Domen Prevc na stopničkah, Zajc z daljavo dneva šesti

Polet Domna Prevca in Graneruda v prvi seriji Kulma (zaslonska slika TV SLO)

V Saporu so se mu stopničke izmaknile, na letalnici na Kulmu pa ne: Domen Prevc (236,0/224,0) je na prvi tekmi sezone v poletih osvojil 3. mesto. Zmagal je Halvor Egner Granerud s poletoma 238,0 in 231,0 metra. Timi Zajc je v finalu silovito napadel, z daljavo dneva 243 metrov je napredoval s 13. na šesto mesto. Žiga Jelar je bil 7., Anže Lanišek 13. in Lovro Kos 16.

V boju za zmago je Granerud, ki je vodil že po prvi seriji, za skoraj devet točk premagal Stefana Krafta. Domen Prevc, ki je blestel predvsem v prvi seriji, ko je izkoristil ugodne razmere, je bil za 2,4 točke boljši od četrtouvrščenega Piotra Žyle. Granerud je Kubackemu (danes je bil 10.) prevzel rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Razmere so se ob sneženju in vetru spreminjale, žirija je imela veliko dela. “Imel sem srečo z vetrom, ki me je ponesel daleč,” je po prvem poletu za TV SLO 2 povedal Domen Prevc, njegov brat Peter, ki se z daljavo 130 metrov ni prebil v finale, pa seveda ni imel razloga za veselje: “Na tem Kulmu se ne ujamem, skok je bil prepozen in sem lahko le odsmučal dol.” Malo pred nastopom Petra Prevca je žirija zaradi slabših razmer zvišala zaletišče, a Petru to ni pomagalo.

Meta opis: Preberite o zmagovalcu prve tekme sezone v poletih Halvor Egner Granerudu, o Domenu Prevcu, ki je osvojil 3. mesto in o Timiju Zajcu, ki se je z daljavo dneva prebil na šesto mesto.

Vir – več: rtvslo.si

Povezane objave

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Znana je huda kazen, nogometnemu klubu Maribor!

BEDASTO! Franci Kek sredi košarkarske tekme vdrl na igrišče in se ulegel na tla!