Iz Grčije in Italije v Slovenijo premestili kar 253 migrantov

Vlada v odhajanju se je na današnji dopisni seji seznanila s končnim poročilom medresorske delovne skupine za koordinacijo premestitev migrantov iz Italije in Grčije in ugotovila, da je obveznosti v celoti izpolnila.

Kot  zapisala vlada v odhajanju na dopisni seji, je bilo premeščenih 81 oseb iz Italije in 172 oseb iz Grčije (149 je državljanov Sirije, 17 državljanov Iraka in še 6 oseb). Premeščeni so bili državljani Eritreje, Sirije, Jemna, Iraka in 6 oseb za katere ni bilo možno ugotoviti državljanstva.

Vlada v odhajanju je že avgusta 2016 sprejela tudi sklep, da se na podlagi kvote iz Turčije, v Slovenijo sprejme 40 državljanov Sirije. Tako je julija letos v Slovenijo prispela prva skupina 21 sirskih migrantov iz Turčije, še 19 pa jih pričakujejo jeseni.

Koliko je trenutno v Sloveniji vseh migrantov skupaj je težko napovedati, saj jih dnevno veliko ilegalno prečka meje Slovenije. Po nekaterih podatkih biva v Sloveniji skoraj 600 migrantov. Samo v integracijski hiši v Maribor jih biva trenutno 25.

Kot poroča Maribor24.si je bilo od januarja do meseca junija letošnjega leta kar 3268 ilegalnih prehodov slovenske meje. V našo državo je bilo zaradi ilegalnega prehoda meje vrnjenih kar 250 migrantov, naša država, pa jih je Hrvaški vrnila dobrih 1000.

Medresorska delovna skupina za koordinacijo premestitev migrantov je z današnjim dnem tudi prenehala delovati, saj je, po mnenju vlade v odhajanju v celoti izpolnila vse obveznosti.

MZ

Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!