Javno mnenje. SDS zmagovalec evropskih volitev? Ostalim le drobtine?

Evropske volitve so pred vrati. V mesecu juniju se bomo tako Slovenci odpravili na volišča, kjer bomo izbrali predstavnike za Evropske parlament.

Nekatere stranke še skrivajo kandidate za Evropski parlament, ad tem, ko so jih nekatere stranke že razkrile. Obeta pa se velik boj med desno in levo politično opcijo. Javnomenjske raziskave pa že napovedujejo nove obrise Evropskih volitev.

Anketo je izvedel Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana med 5. in 7. marcem, v kateri je sodelovalo 723 ljudi, napoveduje zanimive rezultate za prihajajoče evropske volitve v Sloveniji. Raziskava kaže, da bi stranka SDS lahko osvojila štiri mesta v Evropskem parlamentu, medtem ko bi Gibanje Svoboda zasedlo dve mesti. Stranke SD, NSi in Levica bi vsaka osvojile vsaka po enega poslanca. A do volitev je še daleč in marsikaj se lahko še spremeni. Še posebej pri strankah, katerim se napoveduje po en Evropski poslanec.

Letos za evropske volitve v Sloveniji, izbiramo med devetimi kandidati.

 

Povezane objave

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

1 komentar

Dado 11. 03. 2024 - 8:01
Kako sem vesel, ko se hvalite nad rezultati anket.... :) Bomo videli kako bo, ko bodo dejanske volitve... Če bote tudi takrat tako glasni.. :)
Dodaj komentar