Kako naj bi župan izigral druge ponudnike pri izvedbi čarobnega decembra?

Zgodba o izvedbi Čarobnega decembra v Mariboru noče in noče potihniti. Potem, ko smo tudi na našem portalu razkrivali različne prijateljske in sorodstvene vezi pri poslih, pa naj bi župan tudi pri ponudnikih našel svoj interes.

Prijateljske, poslovne in sorodstvene vezi Čarobnega decembra?

Zavod Skupaj za Maribor občino obdolžuje, da jih je zgolj izrabila v postopku izbora, saj je bil izbrani ponudnik izbran in znan že vnaprej. Na občino so že poslali pisno pritožbo. Zavod Skupaj za Maribor je z mediji podeli zapis, ki daje misliti. Dejal je, da se zdi, daje Občina Maribor z županom uspela pravočasno zagotoviti vse potrebno, da bo december prazničen in čaroben in bo vse lepo in prav. Kljub vsemu pa ni vse tako lepo in čarobno kot nas želijo prepričati župan s sodelavci.

Zgodbo, kako se je občina šla izvedbo Čarobnega decembra vam posredujemo v celoti: 

Tako pravijo v Zavodu Skupaj za Maribor: “Zanimali smo se za sodelovanje pri organizaciji Čarobnega decembra 2019, zato smo kontaktirali Mestno občino Maribor oziroma kabinet župana, kjer je postopek izbora vodila gospa Neva Pipan. Po večkratnih klicih smo v sredo 30.10.2019 ob 18:03 uri prejeli povabilo k oddaji ponudbe za produkcijo in izvedbo Čarobnega decembra 2019. Povabilo smo prejeli tik pred prazniki 31.10. in 1.11. ter vikendom 2.11 in 3.11.2019. Rok za oddajo ponudbe je bil torek 5.11.2019 do 16:00 ure, kar pomeni, da smo imeli na voljo manj kot 2 delovna dni za pripravo celotnega programa za čas od 29.11. do 31.12.2019 oziroma za skupno 33 dni. Po prejemu povabila sem gospe Pipan sporočil, da je rok zelo kratek in predlagal, da bi ga podaljšali, nakar je odvrnila, da je bilo pričakovano, da bodo ponovno iskali producenta. Se pravi, nekdo je že pričakoval povabilo k oddaji ponudbe in zato je imel pripravljen program že pred 30.10.2019.”

Veliki napori pri iskanju nastopajočih: “Z velikimi napori smo čez praznike in vikend uspeli kontaktirati veliko glasbenikov in njihovih zastopnikov, uspeli uskladiti termine ter pripraviti zelo pester in kvaliteten program, ki ga pošiljam v prilogi. “Glede na objavljeni program izbranega ponudnika v medijih menimo, da je naš program vsekakor bolj pester in kvalitetnejši, ampak to oceno prepuščamo vam in Mariborčanom.” pravijo na Zavodu Skupaj za Maribor.

Katere nastopajoče bi organizirali pri Zavodu Skupaj za Maribor? Predvsem bi povabili domeča glsbene ustvarjalce, kar je seveda primerno, da se predstavijo v lastni občini: The Dreams, Musicolors, The Swingtones, Leonart, Okttober, Rocktors, Yugeneracija, Lačni Franz in učence Konservatorija za glasbo in balet Maribor, v drugi vrsti pa bi povabili tudi: Tabu, Zorana Predina, Ansambel Saša Avsenika, Orleke, Soulfingers, Trio tenorjev, Niko Zorjan, BQL ipd.

Zanimivo je tudi, da je organizator povabil zvajalca Tonyja Cetinskega, katerega strošek znaša 16.500,00 evrov, kar predstavlja kar 24,26% od celotnega budžeta za Čarobni december. V prihodnjih dneh se bo ugotovilo, koliko si je izbrani ponudnik zaračunal za stroške produkcije, ki jih bo plačala občina. Menijo, da strošek ne bi smel biti višji od stroška v višini 3.000,00 evrov, kolikor so ga ocenili sami. “Ta podatek bomo pridobili v kratkem, saj bomo na občino poslali zahtevo za vpogled v drugi dve ponudbi,” pojasnjujejo na Zavodu Skupaj za Maribor.

Zakaj zavrnitev?

Nenavadno je, da v kabinetu župana kot razlog našega neizbora niso navedli slab program ali previsok strošek produkcije, ki smo ga ocenili na 3.000,00 evrov ampak, da nismo imeli izjave sponzorja in navedenih imen ter priimkov DJ-jev in Stand-up komikov, čeprav nikjer v povabilu k oddaji ponudbi ni bilo navedeno, da moramo DJ-je in komike navesti poimensko.”

Se je pa potrebno vprašati komu je Čarobni december namenjen? Je namenjen MOM ali kabinetu župana ali producentu s prijateljskimi povezavami ali sponzorjem? Zagotovo je Čarobni december v prvi vrsti namenjen Mariborčanom in ostalim gostom, ki obiščejo naše mesto ob izteku leta! A verjetno tega na občini še ne vedo!

Zgodbo spremljamo naprej!

viri: Zavod Skupaj za Maribor, Maribor24, facebook

MG

Povezane objave

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica

Na družbenem omrežju je završalo. V streljanju v Oplotnici je bil ubit Zlatko.