Ker Golob ne posluša Evrope, bomo uvedli nadzor na meji s Hrvaško in Madžarsko?

slika: Moja Dolenjska

Golobovi vladi ob neumnostih, ki jih dela ttokrat ni preostalo drugega, kot da na mejah z Madžarsko in vraško uvede mejni nadzor

 

Stopnjevanje napetosti na Bližnjem vzhodu in nedavni napadi v Franciji in Belgiji so povzročili veliko zaskrbljenost med članicami Evropske unije, ena od posledic pa je tudi odločitev držav članic za sprejemanje novih ukrepov pri nadzoru državnih mej. Po tem, ko je ponovno uvedbo nadzora na meji s Slovenijo napovedala Italija, je takšen ukrep na mejah s Hrvaško in Madžarsko na seji potrdila tudi slovenska vlada. Ukrep bo v veljavo stopil v soboto in bo trajal najmanj 10 dni. Pričakovati je sicer, da bo nato ukrep podaljšan.

 

Minister Poklukar je za N1 v sredo navedel, da pričakuje, da se bo nekoliko povečalo število mejnih kontrol in zaustavitev vozil. “To je sicer v rokah policije, a policija bo gotovo pozorna na tujce in na tista vozila, ki bi lahko tujce ilegalno prevažala prek državne meje,” je opisal in dodal, da bodo policijske ukrepe prilagajali varnostni grožnji terorizma – če bo ta višja, bodo kontrole na meji strožje.

 

Golob bi sicer migrantom, ki prihajajo v Slovenijo dal kar prosti vstop. A še dobro, da je toliko toliko razsodnosti v glavah Evropske unije, da to ne bo uresničil.

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

2 komentarja

Janko Lisjak 20. 10. 2023 - 0:35
Potem takem avstrici in nemci že dolgo neposlušajo evrope
BOBUBOB 20. 10. 2023 - 6:58
Policija na mejnih prehodih, oni pa z vodnikom po gozdu do prvega policista, nato pa izustijo čarobno besedo - azil, azil. In so naši za vedno. Če jih ne bomo futrali mi, jih bo 'jedrna EU', nam pa bo pošiljala račune, tako kot doslej. Butale. Butalci pa ploskamo. In še vedno pišmeuharsko volimo vsak svojega lažnivega levo/desnega guruja. Bruh!
Dodaj komentar