Klakočarjeva za migrante, ki so prosilci za azil predlaga brezplačen prevoz?

Urška Klakočar Zupančič, zajem zaslona

Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je danes obiskala nastanitveni center Logatec in se med drugim zavzela za ureditev brezplačnega javnega prevoza za prosilce za azil. Piše Siol.

Neverjetno a resnično. Klakočarjeva je ob obisku nastanitvenega centra Logatec izpostavila je dejstvo, da imajo ukrajinski begunci, ki jim je priznana začasna mednarodna zaščita, pravico do brezplačnega javnega prevoza, prosilci za azil pa ne. “Nekateri lahko gredo na avtobus, se morda lahko zapeljejo celo do Obale, imajo nekaj morskega veselja v tem poletju, drugi pa tega ne morejo. Tu vidim diskriminacijo, na katero moramo biti pozorni, in prijazno pozivam kolege, da se tega lotimo,” je dejala.

A Klakočarjeva je pozabila na razliko med begunci in migranti.  Torej na razliko med tistimi, ki imajo mednarodno zaščito in tistimi, ki je nimajo. Torej, kdo je begunec? Ta je tisti, ki beži iz domovine pred nevarnostjo, preganjanjem ali neprijetnostmi zaradi vojnih, političnih, religioznih ali rasnih razlogov. In kdo je migrant, Ta je tisti, ki ne beži pred nikomur, ki prihaja iz t.i. tretje, mirne države, kjer ne divja vojna in vstopa v tujo državo nelegalno, po navadi brez dokumentov. To so ljudje ki se po lastni volji in na nelegalen način s preselitvijo iz rojstnega, domačega kraja, ali kraja stalnega prebivališča, spreminjajo okolje.

Tu ni nobene diskriminacije. Tu je le zdrava pamet in malo razmišljanja. Je to za za Urško preveč?

Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

1 komentar

Bojan Pavelsek 25. 08. 2022 - 13:18
Ha, ha, ... , državni zbor vodi oseba, ki ne loči med beguncem in migrantom.
Dodaj komentar