Komu od novinarjev ni povšeči Nika Prevc, ker pač ni preveč zgovorna?

Nika Prevc, zajem zaslona / RTV SLO

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Te dni je v središču pozornosti slovenska smučarska skakalka Nika Prevc, ki si je na zadnjih petih tekmah svetovnega pokala priskakala štiri zmage. A to očitno ni dovolj. Morala bi obvladati še komunikacijo, kot pravijo, sicer povsem nerazumno, nekateri novinarji.

“Saj ne vem, kaj bi povedala. Vse sem pokazala na tekmi,” je za slovensko nacionalno televizijo v Garmisch-Partenkirchnu takoj po drugem slavju v svetovnem pokalu povedala Prevčeva. A to očitno za nekatere novinarje ni bilo dovolj. Ker naša šampionka ni preveč zgovorna, so se sedaj vsuli plazi kritik, da bi vseeno mogla bolj komunicirati z mediji.

Tako se je ob njeno izjavo obregnil novinar na TV Slovenija Slavko Jerič.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][vc_column_text]Kaj ni povšeči našim vrlim novinarčkom z TV Slovenija? To da Nika večkrat poudari, da zmaguje za šalo, da so skoki nekaj lahkega. “Trenutno se mi zdi zmagovati precej preprosto. Skoki mi uspevajo.”,” je dejala Nika po zadnjem zmagoslavju v Beljaku. In s tem seveda ni nič narobe. Še dobro, da jo imamo in nanjo bi morali biti ponosni.[/vc_column_text][vc_column_text]Tako je omenjeni “novinarček” tudi v za MMC v kolumni zapisal: “Naj človek bo, kar je”, a hkrati vidi težavo v tem, da se 18-letna skakalka očitno še ne zaveda, da so “mediji most, ki gradi zanimanje javnosti – to pa je (za marsikoga žal) nujni del športa. Tako pač je, prej se sprijazniš, bolje je”.

Ko Nika Prevc še ni zmagovala je nacionalni medij ni niti “povohal”, sedaj ko je v svetovni špici ženskih skokov pa jo oblegajo, kot stekli psi in govorijo, da so nekakšen most, ki gradi zanimanje javnosti. A očitno ima Slavno Jerič pomešane pojme, kaj je to graditi, ali rušiti most?

Kot je zapisal eden od uporabnikov družabnega omrežja X:

Punca se meče 100 metrov v prepad, to obvlada in država ima od tega fantastično promocijo. Pri takem početju Nika potrebuje, poleg fizične, tudi psihično pripravljenost na vrhunskem nivoju. Maksimalno se razdaja in pri tem tvega SVOJE ZDRAVJE!  In ti narcisoidni brezobzirni kreteni jo gredo nadlegovat s tem, da naj bi jim v mikrofone suvereno ne razlagala neumnosti, po katerih jo, v svoji kvazi novinarski plehkosti sprašujejo! Če bi bil jaz ZUPANČIČ, bi za vse z z mikrofoni in kamerami, zahteval PREPOVED PRIBLIŽEVANJA Niki Prevc! S tem svojimi pritiski, lahko punco samo UNIČIJO in čisto nič drugega!”[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

4 komentarji

Pepe Vasjebe 7. 01. 2024 - 8:40
"Tile RTV novinarčki niso vredni, da jih pes poščije." Ups, že vnaprej, če bo tožba, preklicujem zgornja izjavo in jo popravljam: "Tile RTV novinarčki so vredni, da jih pes poščije." Oni novinarčki da gradijo most? Malo morgen, bi rekel njihov idol Slobo. A so gradili most, ko še ni zmagovala? Niso, ne, še povohali je niso, kot pes ne povoha lesene salame. Sedaj ko zmaguje, jo pa potrebujejo, da ona gradi most do publike za te novinarčke ne zase. Torej most je treba graditi za novinarčke, ki so vredni, da jih pes poščije!
marker 7. 01. 2024 - 12:07
Te tv hiše imajo preveč zaposlenih. Bosch Rexroth zaposluje.
Pepe Vasjebe 8. 01. 2024 - 16:31
Na britofih širom Slovenije, je še veliko, veliko, oj zares veliko prostora za nepogrešljive RTV novinarje.
Lana Kunc 7. 01. 2024 - 16:08
Ona govori z dejanji in če jim ni všeč je pa njihov problem. Nika bodi to kar si brez teh novinarčkov ti gre odlično.👏👏
Dodaj komentar