Kot v kameni dobi? V Radencih na predčasnih volitvah, ne bodo imeli računalniške podpore?

slika je simbolna

Se je DVK, z novim direktorjem Službe Državne volilne komisije (DVK), Igorjem Zorčičem vrnila v kameno dobo, kjer še niso poznali računalnikov?

Ko smo mislili, da je bilo na DVK pod Vučkotom slabo, pa se ob današnjih predčasnih volitvah za občinske svetnike v občini Radenci sprašujemo, zakaj DVK ni odredila podpore računalniškega programa, ki avtomatsko upošteva preferenčne glasove in količnike. Se bomo tako z novim direktorje Igorjem Zorčičem vrnili v kameno dobo?

Ker občinska volilna komisija, torej  ne bo imela podpore računalniškega programa Državne volilne komisije, ki avtomatsko upošteva preferenčne glasove in količnike, bodo to morali to izračunati preprosto sami in ročno. In neverjetno, prvi neuradni volilni rezultati o razdelitvi mandatov občinskega sveta, bodo tako znani šele v ponedeljek zvečer in to v kraju, kjer je le nekaj več kot 4.300 volivcev.

Občani lahko v dveh volilnih enotah izbirajo med osmimi listami. V volilni enoti Radenci bodo izbirali med 63 kandidati za člane občinskega sveta, v volilni enoti Kapela pa med 36 kandidati.

Med kandidati so sicer tudi vsi svetniki iz dosedanjega občinskega sveta, vključno s tistimi, ki so novembra odstopili. Za odstop so se nekateri odločili, ker se preprosto ni dalo delati, ob nenehnem nagajanju leve politične opcije, predvsem tistih iz Gibanja Svobode. Število svetnikov pozicije in opozicije je bilo namreč izenačeno.

Kakšni bodo izidi volitev, bomo tako izvedeli šele v ponedeljek zvečer. O rezultatih bomo pisali tudi na našem portalu.

Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!

2 komentarja

mona lisa 7. 01. 2024 - 7:06
Ko misliš da si videl že vse ..................
Čunga Lunga 7. 01. 2024 - 12:06
Se pravi ,da makedonkata be Stojmenova,še ni uspela nadgraditi računalnikov,ker niti ne ve kje so. Očitno je to zaradi uredbe vlade o prepovedi uporabe plina nafte in drv,petrolej pa ne vem če je še dobavljiv.Brez tega so pa očitno računalniki neuporabni. Lahko pa da bodo brez računalnikov volitve bolj poštene.
Dodaj komentar