LGBT NEUMNOST! Šole se morajo znebiti izrazov, kot sta oče in mati?

parada ponosa, Mladi forum, slika Nova24TV

Pobudo za odstranitev “diskriminatornih” izrazov “mama” in “oče” je dala organizacija North Western Melbourne Primary Health Network s kampanjo z imenom #SpeakingUpSpeaksVolumes.

ODSTANITEV IMEN MAMA IN OČE

Organizacija North Western Melbourne Primary Health Network opozarja šole, ker naj bi bile besede kot so “mama”, “oče”, “mož”, “žena” nevarne in naj se raje nadomestijo z besedami “starš” ali “partner”. Na podlagi njihove spletne strani se lahko diskriminacija dogaja na različne načine, kot je napačna spolna pripadnost ali prepoved dostopa transspolnih oseb do določenega stranišča, garderob in drugi prostorov.

Še tega se manjka pri nas, da bodo razne “Sukićke” in “Koražije” delile šolam nasvete kako naj se kličejo starši.

PM

Povezane objave

Znana levičarska aktivistka ovadena, zaradi suma davčnih nepravilnosti?

Tako je ob Blejskem jezeru zadonelo na tisoče frajtonaric! #video

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

1 komentar

Viktor Hribar 22. 04. 2021 - 5:33
Oče je oče mama pa mama, pika. OK lahko sta fotr pa mat ali pa očka in mamica, lahko tudi ljubljeni očka in malo manj lahko ljubljena mamica (to bo menda všeč tistim ki zagovarjajo rešitve ljubljenega vodje iz S. Koreje), potem pa smo kmalu na koncu liste. Beseda starši še je še v mojih najstniških letih uporabljala samo kot množinski samostalnik torej starši kvečjemu starša samo kadar je bilo mišljeno očetje in mame oziroma oče in mati. LGBT pa preden bo začel kampanjo uporabe besede starš torej v ednini brez jasne opredelitve spola, dokaže da je res pluralen, in da spoštuje vse drugačne marginalce, najprej to uredi pri sebi in naj v svojo sredo sprejme še one-pripadnike (korektno sem uporabil ne moški in ne ženski spol!) zoofolov in nekrofilov in se razširi v LGBTZN!
Dodaj komentar