Ljubo Jasnič vrši pritisk na svoje poslance. Ti v izjavo za medije!

Poslanci stranke DESUS, slika: Družbeno omrežje

Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič pa je danes javno sporočil, da poslanci niso glasovali po navodilih stranke DeSUS in da je takšno glasovanje poslancev “neposredna izdaja stranke DeSUS”.

Predsednik DeSUS Ljubo Jasnič je napovedal  celo, da bo stranka, če poslanci še naprej ne bodo upoštevali navodil, “prisiljeni sprejeti najbolj rigorozne ukrepe”.

Ivan Hršak: “Ljubo Jasnič je največji avtokrat, kar sem jih videl. Predstavlja si, da velja ‘stranka, to sem jaz’,” je še dodal in poudaril, da stranka nima podlage za njihovo izključitev: “Če pa bodo to storili, se bomo poslužili najboljše pravne pomoči in ti pravniki ne bodo imeli težke naloge, da nas ubranijo. Bodo pa posledice za tiste, ki bodo to sprožili, zato jim tega ne bi priporočil.”

 

Tiskovna konferenca stranke DeSUS, (vir: STA)

Jasnič s tem pisanjem povsem očitno in namerno ravna neustavno in krši ustavno ureditev, ki mu prepoveduje dajati navodila izvoljenim poslancem, kar sam ni. To počne, da bi zrušil vlado, kar je v interesu opozicijske koalicije KUL, ki je to poskušala doseči tudi že s prejšnjim predsednikom DeSUS Karlom Erjavcem, ki pa ni ravnal tako očitno neustavno. Poskus opozicijske koalicije KUL in Erjavca, da bi disciplinirala poslance DeSUS in zrušila vlado, je takrat hudo spodletel. Med mandatarskimi kandidati v zgodovini države je Erjavec zbral doslej najmanj glasov, celo manj kot prejšnji rekorder Zoran Janković.

P.M.

Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

4 komentarji

Nata 21. 10. 2021 - 9:08
Voda mu v grlo teče. In takrat so vsa sredstva dovoljena!!
Dada 22. 10. 2021 - 4:25
Ali si pri SDS lahko poslanci dovolijo voliti nasproti Janševih interesov ??? NE, ne upajo, ker vedo, da bodo takoj zaključili z mandatom poslanca in s politično kariero v SDS.
Viktor Hribar 21. 10. 2021 - 14:31
Ljubo Jasnič, Naj se gre sušit! Primer samo-sušenja najde na: http://muceniskapot.nuovaalabarda.org/foto-51-ita.php
Dada 22. 10. 2021 - 4:27
Jasnič ima prav. Poslanci DESUS-a, so poslanci DESUS-a. Brez DESUS-a, jih ne bi bilo. Torej bodo zastopali interese stranke in ne svojih interesov. Očitno so zaključili z mandatom poslanca. Nikoli več ne bodo v DESUS- u poslanci.
Dodaj komentar