Novinarske reve? Ko na “levosučnem” Večeru prikrijejo incident svojega “lastnika”?

slika: fotomontaža

Temu, kar dela Večer, ne moremo reči novinarstvo, ampak preprosto barvarstvo in zavajanje svojih bralcev, kolikor jih je sploh še ostalo.

Gre za zgodbo, ki jo sicer razkriva večer. Kjer naj bi bili vpletene tri, domnevno vinjene osebe. Podžupan Samo Medved, občinski urbanist Tomaž Kancler in še nekdo, kar pa na Večeru preprosto zamolčijo. Samo Medved je podžupan, desna roka župana Arsenoviča, njega brez problema lahko izpostavijo. Tudi Tomaža Kanclerja, nekdanjega člana SDS, sedanjega urbanista se lahko omenja, a nikakor ne tretjega vpletenega, zaradi katerega naj bi se incident, kot pravijo priče, tudi začel?

V bistvu je šlo za neljubi dogodek, ko naj bi neomenjena vinjena oseba hotela kaditi v prostoru in si je v notranjosti prostora prižgala cigareto. Policisti so tako obravnavali kršitev, ki se nanaša na zakon o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov, zoper eno osebo pa bodo podali predlog drugemu prekrškovnemu organu. Sicer so obravnavali tudi kršitev zakona o omejevanju porabe alkohola ter bo zoper pravno in odgovorno osebo (očitno zoper Gledališko kavarno in njenega šefa oziroma šefico) na podlagi postopka izveden hitri prekrškovni postopek.

Sedaj pa si preberite to Večerovo “barabijo”. Kot razkriva Požareport naj bi bila tretja (neomenjena) oseba v incidentu, nihče drug, kot kot Milan Kuster, eden najbolj znanih mariborskih podjetnikov (I-Vent), ki se je pred leti spogledoval tudi s politiko. On je tudi, prek svojega podjetja Kuster Naložbe, 19-odstotni solastnik družbe Večer mediji, d. o. o., ki izdaja mariborski časnik Večer. Sedaj je jasno zakaj Večerov molk!

Zapis podžupana Sama Medveda: Milan je prižgal cigareto, na kar ga je strežba opozorila naj preneha in zapusti lokal. Tega ni storil. Ker niso več želeli streči pijače, je mestni urbanist klical lastnico lokala in ji neprimerno zahteval strežbo in omenjal, da sedi z podžupanom. Med tem je Milan prižgal naslednji cigaret in sledila je policijska intervencija.

Kot še zapiše Bojan Požar. V Večeru so na zunaj so glasni, v resnici, ko je res treba pokazati določen novinarski pogum, so pa v bistvu ene velike reve. 

 

 

Povezane objave

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica

Na družbenem omrežju je završalo. V streljanju v Oplotnici je bil ubit Zlatko.

V Oplotnici so se streljali. En moški umrl!

2 komentarja

Čunga Lunga 21. 01. 2024 - 11:52
Levičarska neodvisnost in profesionalnost.
Vipavec 21. 01. 2024 - 22:29
In to se dogaja na vseh področjih delovanja kjer jih pokriva rdeča barabija.
Dodaj komentar