Predlagajo zamenjavo Violete Tomić, kot predsednice odbora za kulturo!

Očitno nekateri igralci niso sposobni za vodenje. To je dokazal že Marjan Šarec v svojem kratkem mandatu, to pa dokazuje vse bolj tudi Violeta Tomić, kot predsednica odbora za kulturo.

Zahtevajo zamenjavo predsednice odbora za kulturo

V poslanskih skupinah SDS in NSi ocenjujejo, da je predsednica odbora Tomićeva, sicer poslanka Levice, na julijski seji ob obravnavi napovedanih sprememb zakona o Radioteleviziji Slovenija (RTVS) večkrat kršila poslovnik DZ in etični kodeks poslancev, poroča STA.

Na Zorčiča se je s pisnim protestom že pred dobrim mesecem, kmalu po nujni seji odbora, obrnil vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec. Predsednika DZ je v dopisu zaprosil, da ukrepa v skladu s svojimi pristojnostmi in zagotovi korektno vodenje odbora za kulturo, obenem pa tudi predlagal, da vodenje odbora prevzame nekdo drug, ki bo spoštoval poslovnik DZ in etični kodeks.

Tomičevo poniževenje poslancev

Predlogu so se sedaj pridružili v NSi, ki so s protestom predsedniku DZ čakali do priprave magnetograma seje, s katerim so želeli podkrepiti svoje navedbe. Vodja poslancev NSi Jožef Horvat v dopisu Zorčiča opozarja na večkratne kršitve Tomićeve pri vodenju seje, pa tudi na žaljenje in poniževanje poslancev.




Po oceni SDS in NSi je Tomićeva kršila več členov poslovnika DZ, med drugim določilo, da poslancu, ki želi govoriti o uporabi poslovnika, predsedujoči da besedo takoj, ko jo zahteva. V poslanskih skupinah so opozorili še, da je na julijski nujni seji s poslanko NSi Tadejo Šuštar komunicirala neprimerno in poniževalno ter žaljivo izpostavila njeno mladost, politično pripadnost in versko prepričanje.

Očitajo ji tudi, da med vabljene goste kljub predlogu ni uvrstila urednika spletnega portala Bojana Požarja in direktorja Nove24TV Borisa Tomašiča, čeprav so jo poslanci na to večkrat opozorili s postopkovnimi predlogi in s korektnim navajanjem ustreznih členov poslovnika. Prav tako ni želela, da se o postopkovnem predlogu glasuje. No, Tomičeva vztraja pri svojem stališču, da Požar in Tomašič nimata bistvene zveze z delovanjem javne radiotelevizije ter da ji poslovnik daje pravico, da je sprejela odločitev, da ju ne povabi na sejo.

Zorčič pa se je danes z vodji poslanskih skupin dogovoril, da bodo težave in nesoglasja, ki se dogajajo v zvezi z vodenjem odborov, obravnavali na razširjenem delovnem posvetu predsednika DZ, kjer bodo navzoči tudi predsedniki delovnih teles, so za STA sporočili iz kabineta predsednika DZ, poroča STA.

MG


Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

3 komentarji

Jože Bulc 27. 08. 2020 - 18:25
Krivec je predstavnik stranke, ki predstavljajo in zahtevajo enoumje v Sloveniji. Enako kot Janša pa nezakonitost kot v primeru Počivavšek. Največji greh njegov je: SDS JE Z NAMENOM ZAŠČITE POČIVAVŠKA i IN JANŠE, PREHITEL OPOZICIJO IN USTANOVIL PREISKOVALNO KOMISIJO ZA NABAVO ZAŠČITNIH SREDSTEV..... TOREJ NAJ BI KOMISIJA SDS PREISKOVALA VLADO, HA,HA,HA,HA...... Kultura na psu, zakonitost in pravu še nižje. Krivec naj zahteva svoj odstop, odstop Počivavška in Janša, PO NAČELU, NAJPREJ POMETI SVOJ PRAG....
miha smrekar 10. 02. 2021 - 7:32
Mislim, da bo na naslednjih volitvah treba posebno paziti, ker bodo levaki poskusili vse sorte zvijač!
mona lisa 11. 06. 2021 - 5:36
Zorčič je velika zgaga ki onemogoča vlado.
Dodaj komentar