Še ena Hrvarška neumnost! Kacin naj bi bil kriv za poslabšanje epidemiološke slike na Hrvaškem?

slika: ptuj.info

Jelko Kacin, uradni govorec vlade za Covid 19, je postal žrtev hrvaških medijev. Ujeli so ga, ko je na svojem vikendu čistil bazen. V času, ko je Kacin dopustoval na Hrvaškem, se je med južnimi sosedi močno poslabšala epidemiološka slika COVID-19.

Kacin spakiral. Kaj čakajo ostali Slovenci?

Novinarji hrvaškega “Jutarnjega lista” so tokrat – v svojem prepoznavnem tabloidnem novinarskem slogu, dodobra slekli Jelka Kacina, uradnega govorca slovenske vlade za covid-19, pred leti imenovanega tudi “Jekleni Kaco”, grozijo mu celo, češ, “evo ga opet” (v prevodu: spet je tukaj). Paparaci so ga dobili, ko je čistil bazen pri svojem vikendu.

Res je, da Kacin, niti najmanj ne more biti kriv za slabo epidemiološko sliko hrvaške, v katero se je sosednja država pahnila kar sama, saj ni (kot je obljubila) pravočasno zaprla nočnih klubov in je še naprej prirejala zabave. Sedaj, ko je na dopustu na Hrvaškem tako veliko ljudi pa je prišla ura resnice.

Goreči kritik Hrvaške, kot ga označujejo tamkajšnji mediji, je ponovil, da epidemiološke številke, ki jih objavljajo hrvaške oblasti, niso točne, češ da bi jim morali dodati še številke okuženih, ki jih naslednje dni dobimo na testih v Sloveniji pri ljudeh, ki so prišli iz Hrvaške. Dodal je, da so nadaljnji ukrepi slovenske vlade (vse glasneje se omenja obvezna karantena za povratnike iz Hrvaške) odvisni od hrvaških oblasti.

Hrvaškim novinarjem, ki so Kacina zmotili na morju na Krku je pojasnil, da je prišel na Krk v petek, da bi spakiral in pripravil hišo za zimo. Na vprašanje novinarke, ali je to sporočilo preostalim Slovencem na Hrvaškem, naj tudi oni spakirajo, pa je odvrnil: »Samo odgovoril sem na vaše vprašanje.«

slika: jutarnji list

Od začetka julija do 12. avgusta je bilo s Hrvaške v Slovenijo ‘uvoženo’ 70 primerov koronavirusne okužbe, v zadnjih dneh pa se je ta številka začela močno povečevati, zato so v četrtek zabeležili 22 takih primerov, od tega 20 v Zrčah na otoku Pagu.

No. če smemo na nadutost Hvatov odgovoriti mi, bi jim dejali da naj Slovenci vendarle čimprej spakirajo.

MG


Povezane objave

Sojenje: Mučenje otroka v pasjem boksu

Ljudmila Novak, kot partijska pomočnica? Obžaluje, da je bila tema o povojnih pobojih obravnavana v Evropi.

Golob bo iz Evrope dobil klic, zaradi ukinitve, dneva spomina na žrtve komunističnega režima.