Še vedno nočete ostati doma? Potem si preberite ta članek. V Italiji je prava vojna!

Prizori iz italijanskih bolnišnic so pretresljivi, iz Bergama apokaliptični. Prepolne so na smrt bolnih ljudi, ki hlastajo za zrakom, prizori krst mrazijo.

V Italiji, kot v pravi vojni

Nekateri še vedno ne dojamejo, zakaj je potrebno ostati doma. Lep primer je bsosednja Italija, kjer epidemiji ni ne konca ne kraja. Iz dneva v dan je vceč okuženbih in več mrtvih. Bolnišnice se kot v vojnih razmerah spopadajo z bremenom bolnih ljudi, zdravniki, sestre so izčrpani, primanjkuje jim opreme, respiratorjev. Stanje je v Lombardiji, še posebej v Bergamu, epicentru epidemije, je res dramatično. Pacienti hlastajo za zrakom, ljudje umirajo ves čas, stopnja smrtnosti pa je kar 13-odstotna, umrlo je že skoraj 4200 ljudi.

V Furlaniji – Julijski krajini vrhunec epidemije šele pričakujejo, že zdaj pa je umrlo 64 ljudi, kritično zaradi opreme je predvsem na primarni ravni, saj družinskim zdravnikom primanjkuje mask in druge opreme. Zdravniki ne morejo ostati neprizadeti ob prizorih groze, obupa, ko ljudje trpijo in sami umirajo, saj svojci ne smejo biti poleg.

Kliknite spodnji graf, ki vam bo pokazal, kako hitro se širi koronavirus v Italiji.

V Italiji je v zadnjih 24 urah covid-19 znova zahteval rekordno število smrtnih žrtev, 743. V celotni Italiji jih je umrlo skoraj 7.000, od tega v Lombardiji nekaj manj kot 4200.

#ostaniDOMA

vir: 24ur, družbena omrežja

MG


Povezane objave

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica

Na družbenem omrežju je završalo. V streljanju v Oplotnici je bil ubit Zlatko.