Stranka SDS bo vložila interpelacijo zoper zdravstvenega ministra

Danijel Bešič Loredan, slika - zdravstveni portal

Zaradi vedno slabših razmer v zdravstvu ter serije neizpolnjenih in prelomljenih obljub s strani ministra za zdravje in predsednika ⁦vlade, bodo v stranki SDS vložili interpelacijo zoper ministra za zdravje.

Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan, ter tako vlada in zdravstvena stroka bi morali prioritetno reševati stanje v našem zdravstvu.  Ministru Loredanu v SDS očitajo odgovornost za slabšanje razmer v slovenskem zdravstvu in številne prelomljene obljube o reševanju zdravstvene krize. To bo že četrta interpelacija, ki jo je v tem mandatu vložila SDS.

V SDS, želijo z interpelacijo pospešiti razpravo o realnosti koalicijskih obljub in sposobnosti aktualne vlade za reševanje najbolj perečih problemov v državi. V največji opozicijski stranki so v zadnjih razpravah o zakonodajnih predlogih ministrstva za zdravje ministru očitali, da javno zdravstvo ne odgovarja na potrebe ljudi, prav tako menijo, da so nekateri predlogi zakonov pripravljeni brez širše razprave.

Glede na to, kako tudi glas ljudstva, inštitut 8. marec in še kdo navija za interpalacijo, naj odhod ministra nebi bil problem?

Povezane objave

NEPRESLIŠANO! V tednu dni spet smrti zaradi covida. Previdno!

Pozor zjutraj bo še naprej izredno mrzlo. Temperature tudi 12 stopinj pod ničlo.

Zagotovo najdražji taksi na svetu? Od Brnika do Ljubljane kar 70 evrov

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več