To so zadnji napotki pred današnjim shodom upokojencev!

Množica na shodu upokojencev, 1. februarja

Danes bo ob 15. uri na Trgu republike v Ljubljani potekal že osmi shod upokojencev Slovenije. Tu so še zadnji napotki pred shodom.

Prireditev je za razliko od levičarskih shodov prijavljena. Organizatorji opozarjajo, naj 8. shod na Trgu republike poteka dostojanstveno, naj zavihra nešteto slovenskih zastav, naj se sliši glas in hrup obupanih, ki ne zahtevamo nič drugega, kot svoje, svojo pravico in odpravo krivic, ki nam jih povzročajo!

Za prihod uporabite javne prevoze že v dopoldanskih urah, ker nam tako Slovenske železnice, kot posamezni prevozniki namenoma povzročajo sitnosti! S seboj prinestite transparente, prinesite si tudi malico, pijačo. Naj ne manjkajo piščalke, pokrovke, bobni, raglje. Ne pustimo se sprovocirati, bodimo pozorni na vsakega, ki bi poizkušal z besedami ali dejanji omadeževati našo čast! Za varnost je tako s strani organizatorjev, redarjev in policije sicer poskrbljeno!

Shod se bo pričel ob 15. uri s pohodom po Šubičevi, Prešernovi in Gregorčičevi do vladne palače, KJER BOMO IZROČILI ROBERTU GOLOBU KAZENSKO OVADBO ZARADI malomarnega opravljanja funkcij! Na čelu kolone bodo tokrat štajerski upokojenci. Za tem se bomo vrnili na Trg repuplike, kjer bo osrednji shod s kulturnim programom. Glasbena gosta bosta Dominik Kozarič in Suzana Mally. Priča bomo izpovedi državljanov iz Savinje in Luč o poteku (nikakršne) sanacije po poplavah! Priča bomo govoru mariborske upokojenke Monike Piberl, pisateljice, popotnice, publicistke, dobrotnice, ki se bori za upokojence. Osrednji govor bo imel predsednik društva “Inštitut 1. oktober”, predstavil vam bo Začetek postopka KOLEKTIVNE TOŽBE ZOPER RTV zaradi izločitve upokojencev iz vseh segmentov programskega odločanja!

Neposredni prenos shoda bomo na naši  facebook strani, prenašali tudi mi, že od 14.45 ure dalje. Pridružite se nam!

Poseben avtobus pa bo na shod odpeljal tudi iz Maribora, ob 12.30 uri izpred Planeta Tuš, opozorilo za vse potnike je, da se toplo oblecite in da bodite točni. Avtobus bo ustavil tudi v Hočah.

Povezane objave

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma