Tu je primerjava med našo in ostalimi nacionalnimi televizijami po svetu!

slika: rtvslo.si

Med tem ko se naša nacionalna televizija spreminja v novo nastalo televizijo Roberta Goloba, ruge nacionalne televizije po svetu delujejo veliko bolj racionalno, glede na število prebivalcev pa precej bolj preudarno.

Primer dobre prakse nacionalne televizije je zagotovo Avstralija. Država ima preko 28 milijonov prebivalcev. Njihova ene najbolj znanih TV postaj ABC, pa ima le 3730 zaposlenih.  Še en dober primer je Kanada, država  z 38 milijoni prebivalcev in le 7.444 zaposlenimi ljudmi in z dokaj skromnim letnim proračunom 337.742.668 evra. A je to še vseeno 19 zaposlenih na 100.000 prebivalcev.

Glede na prebivalstvo  ima največ zaposlenih Nemčija, ki ima skoraj 84 milijonov prebivalcev. In primer dobre prakse za dve nacionalni televiziji ARD in ZDF. Imajo kar 42.000, a to predstavlja na število prebivalcev vseeno 50 zaposlenih na 100.000 prebivalcev. 

Makedonija, ima recimo toliko prebivalcev, kot mi, a ima na njihovi nacionalni televiziji Macedonian RT le 1200 zaposlenih. Pri nas pa izgleda ta zadeva spet drugače. Država z dva milijona prebivalcev ima kar 2126 zaposlenimi, in še enkrat toliko honorarnimi sodelavci. Na število prebivalcev, to pomeni kar 100 zaposlenih na 100.000 prebivalcev. Torej imamo na naši nacionalni televiziji kar 1000 delavcev preveč?

In potem se pojavljajo naslovi, kot na primer, zakaj je recimo 70 letna Miša Molk morala v pokoj?

Povezane objave

Tako je Hojs, ob prazniku gasilcev, Golobovim povedal, kar jim gre.

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi