Tudi v Brežicah vznemirjeni zaradi novega migrantskega centra.

Ilegalni migranti, slika. Utrip Ljubljane

Ne samo v občini Središče ob Dravi, nad novim migrantskim centrom so ogorčeni tudi v občini Brežice, kjer leži naselje Obrežje. Tam naj bi naselili namreč nov migrante.

Obrežje je obmejni kraj v občini Brežice s 354 prebivalci. Ta leži v občini Brežice. Tam se okoli 300 prebivalcev vsakodnevno srečuje z ilegalnimi migranti. Pogosto se zgodi, da se z njimi srečujejo tudi v drugih vaseh občine. Razumljivo je torej, da na primer prebivalci vasi Obrežje ne bodo ostali brezbrižni, ko bodo imeli v tej vasici nastanjene tudi migrante.

Le kaj je tej vladi, da sprejme odlok, da se v tej vasi vzpostavi center za migrante? Gre za nove nastanitvene kapacitete za prosilce za mednarodno zaščito. Ampak ali je kdo od državnih oblasti za dovoljenje vprašal občino ali vsaj prebivalce?

Tako, kot v Središču ob Dravi, tudi v Brežicah, župan Ivan Molan nima nobenih informacij glede novih migrantskih centrov pri nas: “Nimamo nobenih informacij, ne dobimo nobenega sklepa. Zaenkrat je zahteva za izredno sejo, ki jo bomo imeli v torek. Izredno sejo bosta imeli tudi dve krajevni skupnosti (Velika Dolina in Obrežje), kakšne sklepe bodo sprejeli, bomo pa videli v ponedeljek in torek,” je dejal za portal nova24TV.

Nad zadevo je bila presenečena tudi policija. V ponedeljek bo seja krajevnih skupnosti, v torek pa nameravajo povabiti tako policijo kot tudi Urad za migracije, da bi predstavili, kako si zadeve zamišljajo. S sogovorcem smo se dotaknili tudi vladnih navedb, da “ne morejo nič” in da na migracije nimajo vpliva. Molan meni, da so migracije “svetovni pojav”. “Upam pa, da slovenska vlada, na slovenskem ozemlju še vlada. Če nima nobenega vpliva, potem res ne vem, ali je Slovenija še država.” 

O tem, kako se bo zadeva rešila v občini Brežice in v Središču ob Dravi vas bomo sproti obveščali.

 

Povezane objave

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video

Noro! Golob bi legaliziral ilegalne prehode, Italija pa zapira meje s Slovenijo?

Znana levičarska aktivistka ovadena, zaradi suma davčnih nepravilnosti?

3 komentarji

Dieta 2. 03. 2024 - 11:14
Dve stvari me čudita pri SDS. Najprej je SDS globoko povezana z RKC in izgleda, da so tudi iz SDS verniki, RKC med drugim nagovarja s prižnic svoje ovćice, da volijo in da volijo za ta prave, eveda desničarje pod obvezno SDS, da se premaga komuniste, katerim je trn v peti. Že škof Mahnič je v začetju 20. stol. napovedal vojno nevernikom v imenu RKC. Seveda tufi šef RKC ni ostal dolžan in je v času opravljanja tekočih zadev RKC nakazal 2 mil. €. Vse lepo in prav. Toda Vatikan in papež ter RKC vendarle poučujejo pomagati soljudem, kakor je učil Jezus in papež to poudarja tudi za emigrante. Kako zdaj to gre skupaj ?? SDS vodi vojno z emigranti, sovraži tudi državljane RS , pa nisi po rodu Slovenci, kritizira emigrante, ker niso prave vere, ker niso prave barve kože in ... še in še. Torej ali gre za sožitje SDS in RKC, s tem, da se SDS odkupi z denarjem ??? Kdo bi vedel..
Čunga Lunga 2. 03. 2024 - 12:30
Toliko vprašanj za zblojenega levičarja ?? Upam da preživiš.
Čunga Lunga 2. 03. 2024 - 12:30
Kolikor mi je znano je ruska dača med manj zasedenimi,pa pujsa nika ima veliki balkon.
Dodaj komentar