Urbanija ovadil žaljivega Hribarja. Ustvarjalce Panorame imenoval “umotvore”!

Uroš Urbanija, slika: Demokracija

Uroš Urbanija, direktor TV Slovenija, je po pooblastilu v. d. generalnega direktorja podal naznanitev kaznivega dejanja žaljive obdolžitve.

Direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija je po pooblastilu v. d. generalnega direktorja podal naznanitev kaznivega dejanja žaljive obdolžitve. Na konstitutivni seji Sveta RTV je svetnik grobo žalil in poniževal novinarje in novinarke RTV Slovenija.« so sporočili z nacionalne RTV. Gre za svetnika in radijskega voditelja Saša Hribarja, ki je med drugim v zobe vzel novinarko TV Slovenija Vido Petrovčič in ustvarjalce oddaje Panorama.

V preteklosti je sodišče že odločilo, da je uporaba izraza “prostitutka” neprimerna označba za novinarko. Povsem enako neprimeren izraz je po prepričanju vodstva RTV uporabil svetnik “sugar muti” (gre za osebo, ki mladi osebi v zameno za finančne ugodnosti nudi spolne užitke). V. d. direktorja Televizije Slovenija tako pričakuje, da se bo svetnik za svoje besede opravičil in podal nepreklicni odstop s svoje funkcije.

»Glede na priporočila Sveta za preprečevanje sovražnega govora, ki ga vodi Nika Kovač, bi pričakovali, da tovrstno neprimerno komunikacijo nemudoma ustavi predsednik Sveta RTV Goran Forbici. Ker se to ni zgodilo, je v. d. direktorja Televizije Slovenija sprožil postopek pred organi pregona,« pravijo na RTVS.

Naznanitev kaznivega dejanja si v celoti lahko Preberete TUKAJ!

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

5 komentarjev

AOMORI 15. 06. 2023 - 7:38
Dezerter, Svetlana Makarović bi ti rekla: " Jebo te pas mater".
Vrh planin 16. 06. 2023 - 3:32
O Hribarju sem imel dobro mnenje. Pravi imitator. Sedaj, ko ga spoznavamo širše, pa ugotavljam, da je njegov naravni intelekt kar mizern. Zato ga je pomilovati in mu prizanesti.
Amerikanc 18. 06. 2023 - 3:38
Hribarju so komunisti povedali, da je vrhunski novinar, ker udriha čez Janšo. In on jim kot veren ritoliznik vse verjame.
Marko Prosen 18. 06. 2023 - 12:06
Zadnji vzdihljaji pastirja z Velike planine.
Janko Lisjak 20. 06. 2023 - 15:38
Ste si kdaj pogledali odajo panorama, eno veliko sranje, včasih sem ogromno gledal rtv, odkar so prevzeli janšisti je postalo negledljivo, ahhh mogoče me pa prepričate da je svet raven, marija pa rodila nedolžna 🤣🤣🤣
Dodaj komentar