V Slovenskih goricah učenec načrtoval maščevanje nad sošolci. Odpeljala ga je policija.

slika je simbolna

V petek, 9. junija, je na eni izmed osnovnih šol v Slovenskih goricah prišlo  do incidenta, ki je kazal na sum kaznivega dejanja.

Učenec višjega razreda, naj bi izdelal načrt dejanja, s katerim bi “obračunal” z nekaterimi sošolci. Načrt je bil zelo natančno dodelan z datumom možne izvedbe, uro, prostorom in načinom izvedbe. Zapisan je bil tudi seznam učencev. Piše portal Maribor24.

Vodstvo šole je takoj obvestilo pristojne institucije, ki so zadevo nemudoma prevzele in se z vso resnostjo lotile reševanja. Učenec je bil zaslišan in v policijskem spremstvu odstranjen iz prostorov šole. Vsi vpleteni so bili zaslišani vpričo staršev. Učenec, ki je bil akter, se v šolo do konca leta ne bo več vrnil. Učenci, ki so za to izvedeli, naj bi odreagirali zelo odraslo in odgovorno, poiskali so zaupnika na šoli in mu to zaupali.

Incident naj bi obravnavali s pomočjo policije in centra za socialno delo. Ravnateljica je staršem zagotovila, da so kot šola storili vse, da se bodo učenci počutili varne, hkrati je starše pozvala, da svojim otrokom prisluhnejo in jih pomirijo. Učitelji bodo s svojimi učenci tej problematiki namenili tudi ure pouka.

Policisti se z vso resnostjo odzovejo na vsako tovrstno prijavo in informacije v povezavi s tem, ki jih v zadnjem času v policiji prejemajo tudi pogosteje, saj so na tovrstno problematiko v lokalnem okolju bolj pozorni tudi zaradi tragičnih dogodkov, ki so se zgodili v Srbiji.

Povezane objave

Mariborski gasilci praznujejo. Sredi mesta pa se obeta prava mariborska čaga!

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!