Vse najboljše! Danes svoj rojstni dan praznuje Janez Janša!

Janez Janša s soprogo, Urško Bačovnik Janša

Predsednik največje politične stranke v državi, Janez Janša danes praznuje svoj 65. rojstni dan. Rodil se je leta 1958 v Grosuplju.

 

Danes predsednik Slovenske demokratske stranke, Janez Janša praznuje 65. rojstni dan. Rojen Grosupeljčan, danes živi v Šentilju pri Velenju, z Ženo Urško Bačovnik Janša. Kljub starosti je predsednik zelo vitalen, sam obožuje gore in se še vedno rad poda na Triglav. Čeprav bi se danes lahko tudi že upokojil, pa o tem ne razmišlja, saj je s svojo pozitivno energijo navdih marsikomu. Ravno zaradi tega se stranki SDS vsak dan pridruži veliko novih članov, predvsem mladih.

 

Janez Janša se je rodil 17.9.1958 v Ljubljani kot drugi od treh otrok. Osnovno šolo je obiskoval v Žalni in na Grosupljem, klasično gimnazijo pa v Stični. Nadaljnje izobraževanje je sledilo na Fakulteti za sociologijo, politične vede in novinarstvo v Ljubljani, kjer je študiral obramboslovje in leta 1982 diplomiral. Spomladi leta 1992 pridružil dr. Jožetu Pučniku in njegovi Socialdemokratski stranki Slovenije. Maja 1993 pa ga je tretji kongres SDS izvolil za predsednika stranke SDS. Trikrat je postal tudi predsednik vlade. Danes vodi največjo politično stranko v državi po številu članov.

Janezu Janši v imenu našega uredništva želimo vse najboljše in še veliko zdravih let!

Povezane objave

GROŽNJA! Borisu Tomažiču nekdo hoče streči po življenju. Ustrelil bi ga v srce.

Dobili smo muzej o spolno prenosljivih okužbah, čakamo le še muzej o radiatorjih?

V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

3 komentarji

mona lisa 17. 09. 2023 - 2:56
Vse najboljše Janša. Še na mnoga leta in še dolgo vodi stranko ki je edina svetla zvezda v Sloveniji.
Čunga Lunga 17. 09. 2023 - 4:05
Veliko zdravja,pa ČIMPREJ nazaj voditi to našo državo,da se ne prevalimo na levo.
Darinka 17. 09. 2023 - 15:58
Iskrene čestitke !!!
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več