Zaradi migrantov Italija v izredne razmere, Avstrija v nadzor na mejah, pri nas pa plešemo?

Ilegalni migranti, slika je simbolna

Toplejši dnevi so na plano privabili tudi migrante, kateri se sedaj lahko prosto sprehajajo med mejama med Hrvaško in Slovenijo. Zaradi odstranitve ograj na meji, pa sta v paniki Italija in Avstrija.

Italijanska vlada je zaradi povečanega prihoda prebežnikov v zadnjih dneh razglasila izredne razmere na ozemlju celotne države v trajanju šest mesecev. Avstrija pa zaradi migrantov namerava podaljšati nadzor nad mejama s Slovenijo in Madžarsko še za nadaljnjih šest mesecev. A pri nas, kot, da se migranti ne tičejo vsakega posameznika, se z meje s Hrvaško še vedno odstranjuje ograja, ki je migrantom onemogočala ilegalni prehod v Slovenijo.

Namestnik italijanskega premierja ter minister za promet in infrastrukturo Matteo Salvini je dejal, da bi morala Slovenija znova začeti sprejemati prebežnike, ki so nezakonito prečkali italijansko-slovensko mejo. 

Zaskrbljeni so tudi Avstrijci. Kot je dejal notranji minister Gerhard Karner  je v zadnjem letu velik migracijski pritisk, zato je bilo nujno nadaljevati nadzor na notranji schengenski meji z Madžarsko in Slovenijo. V zadnjem času se sicer število nezakonitih migracij zmanjšuje, kar je avstrijski notranji minister označil za posledico tega nadzora. Ta po njegovih besedah ostaja nujen za varnost avstrijskih državljanov, dokler ne deluje nadzor na zunanjih schengenskih mejah.

Avstrijski kancler Karl Nehammer je že večkrat opozoril na znatno povečanje nezakonitih prehodov avstrijske meje in v zvezi s tem ostro kritiziral neodzivnost Bruslja, saj prebežniki pred vstopom v Avstrijo prečkajo več članic EU-ja, ne da bi jih pri tem kdo ustavil.

Kdo pa bo poskrbel za varnost slovenskih državljanov? So besede notranjega ministra le prazne floskule?

Golob pa očitno še vedno pleše?

 

vir: RTV

Povezane objave

V seriji Skrito v raju, prišlo do kiksa. Na POP TV molčijo?

Neumna sporočila in slikanje za instagram. To sporoča Golob z ljubico s križarjenja! Odzivi

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

1 komentar

Nata 12. 04. 2023 - 3:10
Lažejo naši. Verjetno so dobro plačani . . . . .
Dodaj komentar