21 marca, 2023

Je ukrajinsko mesto Mariupol, obiskal Putinov dvojnik?

Putin naj bi imel vsaj tri ljudi, ki izgledajo podobno, kot on sam. Zato svet dvomi, da je obiskal ukrajinsko mesto Mariupol, ki je trenutno pod ruskim nadzorom. V javnosti se pojavlja vprašanje, kdo so ti ljudje in kakšne so njihove naloge. Ruska vojaška obveščevalna služba naj bi namreč potrdila, da Putin uporablja ekipo dvojnikov, da bi prikril izgubo nadzora v Kremlju. Po poročanju medijev naj bi bili dvojniki na plastični operaciji, da bi bili videti kot Putin, vendar jih izdajajo nekateri fizični znaki.

Preberi več

Mercator postal najdražji slovenski trgovec?

V štirinajstdnevnem popisu košarice osnovnih živil je Mercator prevzel primat najdražjega trgovca v Sloveniji. Lidlova košarica se je najbolj pocenila, medtem ko so se cene v Mercatorju in Tušu najbolj dvignile. Krompir, kruh, jajca, jogurt, sir, jabolka in piščančje meso so se najbolj podražili. Čeprav je odločitev, kje kupovati, povsem vaša, pa vam lahko popis košarice služi kot pokazatelj, kje so najboljše cene.

Preberi več

Sodniki in tožilci nad Goloba. Kje je obljubljenih 600 evrov?

Sodniki in tožilci vztrajajo pri svoji zahtevi po izplačilu dodatka v višini 600 eur bruto, ki ga je obljubil premier Robert Golob. Čeprav se je izplačilo izkazalo za neustavno, Slovensko sodniško društvo trdi, da začasni dodatek sodnikom ne bi bil v nasprotju z Ustavo RS. Inštitut za primerjalno pravo pri Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je mnenje podal, da je neskladno z ustavo le v točki dolžine trajanja ukrepa. Sodniki se čutijo “v depriviligiranem materialnem položaju” in zahtevajo izpolnitev obljube premierja Goloba.

Preberi več