Arsenovič pod lupo nadzornikov? Zaznali korupcijska tveganja in sume oškodovanja proračuna?

Saša Arsenovič, Gotof je

Čeprav izgleda na Mestni občini Maribor vse v najlepšem redu, pa to zagotovo ni. Tudi tokrat občino pretresa sum oškodovanja proračuna in korupcija?

Občinski nadzorniki, kot piše portal Prava.si, županu Arsenoviču očitajo podpisane sporne pogodbe s podjetji v lasti znanega štajerskega poslovneža Marka Kolbla, direktorja Europlakata.

Kot so ugotovili občinski nadzorniki, naj bi v pogodbah mariborske občine z Europlakatom zaznali korupcijske tveganja in sume oškodovanja proračuna. Zato so podali prijave na Komisijo za preprečevanje korupcije, Računsko sodišče RS in ministrstvo za javno pravo. Zahtevajo pa tudi razveljavitev podpisanih pogodb med Kolblom in mariborsko mestno občino, kjer je podpisniki Saša Arsenović.

Kaj so zaznali nadzorniki? “Koncesija je bila namenoma podeljena izbranemu ponudniku, pri vzdrževanju avtobusnih nadstrešnic pa se je oškodovalo PRORAČUN OBČINE ZA KAR PET LET. Koncesijska pogodba je nepregledna in za občino škodljiva, saj MOM plača celoten strošek izvedbe koncesije, koncesionar ( Europlakat, op.a) pa je pridobil na prikrit način prevladujoč položaj na področju oglaševanja v občini.

Obvestilo občine, da strošek upravljanja in vzdrževanja sistema Mbajk pokriva partner NLB, ne drži, saj celoten znesek plačuje MOM v obliki “nadomestila”, ki za celotno, 15- letno trajanje javno- zasebnega partnerstva znaša tri milijone evrov ( 200.700 evrov vsako leto) in predstavlja vložek javnega partnerja. “

Kaj res nobena pogodba mariborskega župana ne mine brez suma po korupciji?

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

3 komentarji

Darinka 14. 02. 2024 - 2:57
Vse skupaj izgleda, kot da mariborski župan ne zmore živeti brez oškodovanja davkoplačevalcev. Nadzorniki očitno dobro opravljajo svoje delo . BRAVO!
Antonio 14. 02. 2024 - 10:02
Pač, tak je ... to ima v yugogenih .... pač takega ste si želeli, ne zdaj jamrat, .... plesite... pa bo ...
Čunga Lunga 14. 02. 2024 - 13:48
Takoj po prvi izvolitvi za župana ga je obiskal sam rezervni bog Golobič,ki mu je očitno dal navodila kako se stvari urejajo. Zato upati,da se mu bo sodilo ali kazensko preganjalo je brez smisla.On je naš.
Dodaj komentar