Arsenovičev nadzornik pijan povzročil nesrečo! Hotel naj bi celo podkupiti zdravnika?

Predsednik nadzornih svetov v Mariborskem vodovodu in Energetiki ter član nadzornega sveta Snage Damijan Škrinjar je v preteklem tednu pijan povzročil prometno nesrečo.

Damijana Škrinjarja, ki je zaradi svojih nadzornih funkcij v mariborskih občinskih podjetjih pod posebnim drobnogledom javnosti, skoraj zagotovo čaka zatožna klop. V preteklem letu najbolje plačani nadzornik v sistemu podjetij Javnega holdinga Maribor kaznivega dejanja sicer ni zakrivil v vlogi nadzornika, storil ga je v svojem prostem času, 22. decembra, ko je pijan kot čep sedel za volan avtomobila in povzročil prometno nesrečo.

Kot je pojasnila tiskovna predstavnica mariborske policijske uprave Anita Kovačič Čelofiga, sta bila oba voznika odpeljana na urgenco Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor. Povzročitelju prometne nesreče, torej Škrinjarju, pa so policisti odredili še strokovni pregled. Po poročanju časnika Večer se je Škrinjar pregledu poskušal izogniti z domnevnim poskusom podkupovanja zdravnika. Po neuradnih informacijah naj bi namreč imel Škrinjar tistega dne pri sebi več kot 10.000 evrov gotovine.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola Škrinjarju, ki se ga je zaradi funkcij v javnih podjetjih prijel vzdevek supernadzornik, ne grozi zgolj odvzem vozniškega dovoljenja, temveč tudi ovadba zaradi kaznivega dejanja nevarne vožnje, kar se v njegovem primeru (prometna nesreča z lažjimi poškodbami) kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom od treh mesecev do treh let, še piše Večer.

 

Povezane objave

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica

Na družbenem omrežju je završalo. V streljanju v Oplotnici je bil ubit Zlatko.

3 komentarji

marker 30. 12. 2023 - 5:40
Kakršen Matija, taka kompanija....
Gren 30. 12. 2023 - 6:12
Rdečkar
Darinka 30. 12. 2023 - 8:34
Upam, da bo kaznovan za vse prekrške, ki jih je storil. Takšen neodgovoren pokvarjenec, ki ogroža življenja lastnih državljanov tudi takšne funkcije kot jo ima ne more opravljati. Pričakujem, da tudi v tej smeri sledijo posledice njegovega neodgovornega ravnanja.
Dodaj komentar