Bo obnova Ljudskega vrta dražja za 2 milijona, od prvotne cene, katero je župan zavrnil?

stadion ljudski vrt

Arsenovič se preprosto igra z našim denarjem. Nogomet, najbolj popularna športna igra v mestu Maribor ga očitno ne zanima preveč. Mariborčani pa so končali evropska tekmovanja. ??

Arsenovič je podražil prenovo stadiona Ljudski vrt?

Saša Arsenovič je ob lanskem prevzemu oblasti sklenil, da bo ignoriral večkrat izražene grožnje vodstva NK Maribor, ki je trdilo, da se mora stadion prenoviti takoj, sicer bo moral Maribor evropske tekme igrati v Stožicah. Nova mestna oblast v Ljudskem vrtu ne hiti. Spomladi je odstopila od podpisa pogodbe z najugodnejšim ponudnikom, ki se je prijavil na razpis za izvajalca gradbenih del. Spomnimo se kako arogantno je županstvo Saše Arsenoviča letos zavrnilo podpis pogodbe, po kateri bi prenova zahodne tribune Ljudskega vrta stala največ 4,7 milijona evrov, češ, da je obnova predraga. A za projekt bo morala občina zdaj plačati poldrugi milijon evrov več.

Prenova spomeniško zaščitene zahodne tribune Ljudskega vrta je ena najtežje pričakovanih naložb v mestno športno infrastrukturo. Občina naj bi ta teden objavila nov razpis za izbor izvajalca gradbenih del. Iz popravkov proračunskih postavk je razvidno, da pocenitev naložbe ni izvedljiva. V županstvu namreč vztrajajo, da se izvede celotni, ne zgolj okrnjeni projekt prenove.

Na novi tribuni bo manj prostora za gledalce

“Arsenovič je skromnejši od svojega idola iz Ljubljane. On ne zahteva 29 MIO EUR, ampak se za začetek zadovolji že z 1,5 MIO EUR! Letos v začetku leta je Arsenovič trdil, da je 4,7 MIO EUR za prenovo stadiona Ljudski vrt predrago, zato je preklical podpis pogodbe.
Zdaj je dosegel ceno 6,2 MIO EUR in očitno mu to ni več predrago, zato je pogodbo podpisal. Ko bo potekala prva tekma na obnovljenem stadionu mu lahko mahamo z zastavicami kjer je enačba 6,2 MIO – 4,7 MIO = 1,5 MIO EUR!” Tako se glasi tudi sporočilo Arsenoviču na družbenih omrežjih.

Župan, ne igrajte se z ognjem!

MG

 

Povezane objave

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica