Danes je prvi šolski dan. Policija opozarja, previdno na cesti!

slika je simbolna

Začelo se je novo šolsko leto. Danes bo ob cestah polno otrok, veliko staršev bo otroke vozilo v šole in vrtce.  Aktivnosti, sta začeli izvajali AMZS in POLICIJA. 

AMZS že tretje leto v sodelovanju z avto-moto društvi po Sloveniji in s Policijo pred začetkom novega šolskega leta izvaja kampanjo Še 365 dni, s katero ozavešča, da se otroci vračajo na šolske poti, hkrati pa izpostavlja, da je treba za njihovo varnost skrbeti vse dni v letu, ne le ob začetku pouka. nesreč, v katerih so udeleženi otroci, je k sreči vsako leto manj, a to nas ne sme uspavati, temveč kvečjemu spodbuditi, da si še naprej prizadevamo za izboljšanje prometne varnosti, še zlasti za naše najmlajše, ki so najbolj ranljiva skupina udeležencev v prometu, povdarjajo na spletni strani AMZS.

V skladu z usmeritvami na področju varnosti cestnega prometa, policisti nadzor izvajajo vse leto. Se pa intenziteta teh ukrepov pred začetkom šolskega leta poveča. V bližini šol bo tako mogoče opaziti večje število policistov, ki bodo spremljali predvsem morebitne prekoračitve hitrosti, odnos voznikov do pešcev in kajenje v vozilu ob prisotnosti mladoletnikov, saj v času, ko je v vozilu mladoletnik, zakon prepoveduje uporabo tobačnih izdelkov.

Kot smo v našem portalu že poročali bodo letos policisti posebno pozornost namenili vstopanju in izstopanju otrok iz šolskih avtobusov. 

Starši so prvi, ki so odgovorni, da otroke opozorijo na primerno ravnanje v prometu. Starši naj gredo z otroki po šolski poti in jim jo predstavijo, prav tako nevarnosti, v katerih se lahko znajdejo. Otroke morajo podučiti, da je treba tudi v avtobusu uporabiti varnostni pas. Predvsem pa morajo biti starši otrokom zgled. Več o varnosti v cestne prometu si lahko preberete na spletni strani AMZS.

Mi pa lahko dodamo le, previdno na cesti!

MZ

Povezane objave

Poglejte na kakšen način se Golobovi trudijo ustaviti ustanovitev parlamentarne komisije

Nova levičarska moda? Po petju Klakočar Zupančičeve, zapela še predsednica države? #video

Noro! Golob bi legaliziral ilegalne prehode, Italija pa zapira meje s Slovenijo?