Garažna hiša pod Glavnim trgom. Arsenovičev megalomanski načrt, ali še ena županova neumnost?

Saša Arsenovič, slika: FB profil

Velikokrat se lahko nasmejimo novim neverjetnim pobudam, župana Arsenoviča, ki bo Maribor očitno spremenil v gradbišče. Novi mostovi, garažne hiše itd. Za to bodo seveda potrebna velika finančne sredstva, da o bolj pomembnih zadevah, za katere vedno zmanjka denarja, kot so stanovanja za mlade, obnove cest, novih delavnih mestih, pomoči za revne, itd. sploh ne govorimo.

Skupaj s knjižnico še garaža pod Glavnim trgom

Župan pravi, da je sicer ključno, da so si tako na strani občine, kot na strani Mariborske knjižnice enotni, da je obstoječi projekt “Mariborska knjižnica” potrebno analizirati in ponovno ovrednotiti. Skupaj z Atelier arhitekti naj bi bila v februarju narejena prevetritev projekta, ki bo najverjetneje zajemala ključno potezo – to je, da bo projekt optimiziran z izključitvijo predvidene druge etaže kleti pod Rotovškim trgom. Vodstvo knjižnice bo glede na to, da so se v desetih letih spremenili tudi trendi in potrebe znotraj knjižničarske stroke, posodobilo vsebinska izhodišča ter na novo postavilo prioritetne zahteve. Vodstvo občine ob arhitekturni zasnovi razmišlja celostno. Lokacija je namreč soodvisno pogojena z gradnjo predvidene garažne hiše pod Glavnim trgom, ki bi omogočala direkten dostop do knjižnice,« So za Maribor.info povedali na mariborski občini.

Resen megalomanski načrt po vzoru Ljubljane? Vendar pa je Ljubljana v veliko boljši kondiciji kot Maribor, tako gospodarski, kot ekonomski. Tudi standard je v Ljubljani skoraj 2x višji, kot v Mariboru. In tu je prisoten še občutek, da naj bi načrti, kako Maribor spremeniti in si ga podrediti, prišli ravno z Ljubljane? Mogoče pa se motimo?

Pa srečno Maribor

SIFA

Povezane objave

Gost je tako omagal, da je zaspal v enem izmed mariborskih lokalov. Zbudili so ga policisti!

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica