Janša o spornem financiranju portala Necenzurirano!

Predsednik stranke SDS, Janez Janša, slika: Žan Janša

Kdaj so bodo zganili odgovorni in začeli preiskovati financiranje portala Necenzurirano, ki je nastal za blatenje predsednika vlade in stranke SDS?

Iz državnega Telekoma v času levih vlad 600.000 evrov šlo za portal Necenzurirano, ki objavlja sponzorirane protivladne reklame na vseh socialnih omrežjih. “Za ta isti portal je kitajsko podjetje Gorenje dalo 70.000 evrov. To je vmešavanje tuje države v notranje zadeve neke druge države. V ZDA takšne stvari preiskujejo. Upam, da bodo pristojne institucije to preiskale tudi pri nas,” je dejal premier Janez Janša in še dodal, da je iz državnega podjetja Gen-I za ta isti portal šlo 103.000 evrov.

Predsednik vlade Janez Janša je na vprašanje, na preiskovalni komisiji v Državnem zboru o ugotavljanju domnevnega pranja denarja v NKBM d. d., domnevnega nezakonitega financiranja politične stranke SDS in domnevnega nezakonitega financiranja volilne kampanje SDS za predčasne volitve poslancev v državni zbor, dejal, da se stranka ne financira iz tujine in tudi, da se seveda financira zakonito.  “Poznamo pa neko drugo stranko, ki ne plačuje dolgov v kampanji,” je poudaril. Prav tako je pojasnil, da je bil madžarski kapital, vložen v Nova24TV v višini dobrih 800.000 evrov, v POP TV pa vložek tujega kapitala znaša 200.000 milijonov. “To so ta razmerja, o katerih se pogovarjamo. Kapital 200.000 milijonov v neki drugi medijski hiši, ki drastično obračunava z našo stranko,” je dejal premier.

Predsednik vlade je ob koncu izpostavil tudi, da zasebna podjetja iz držav članic EU lahko skladno z evropskimi pravili vlagajo, kamor želijo. “Obstajajo pravila skupnega evropskega trga in vsa podjetja lahko vlagajo, kamor hočejo. Slovenski državni zbor in institucije so tu verjetno zato, da ščitijo, kar je skupno javno in državno, ne pa da se ukvarjajo s tem, kam vlagajo zasebna podjetja iz držav članic EU,” je povedal premier. Nenazadnje je predsednik vlade še opozoril, da je iz državnega Telekoma v času levih vlad 600.000 evrov šlo za portal Necenzurirano, ki objavlja sponzorirane protivladne reklame na vseh socialnih omrežjih. “Za ta isti portal je kitajsko podjetje Gorenje dalo 70.000 evrov. To je vmešavanje tuje države v notranje zadeve neke druge države. V ZDA takšne stvari preiskujejo. Upam, da bodo pristojne institucije to preiskale tudi pri nas,” je dejal premier in dodal, da je iz državnega podjetja Gen-I za ta isti portal šlo 103.000 evrov. “Kak doseg ima Necenzurirano v primerjavi z Nova24TV? To je državni denar, ki se preliva za kampanjo in v zasebna podjetja, to je tisto, kar preiskujte,” je zaključil predsednik vlade.

Povezane objave

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”