Je šef mariborske policije skušal prekriti svojo prometno nesrečo?

Osmega decembra se je na Mlinski cesti zgodila skrivnostna prometna nesreča, zaradi katere so se odgovorni na policiji zavili v molk. A na dan prihajajo zanimive podrobnosti.

 Iz PU Maribor so sporočili. Direktor Policijske uprave Maribor je bil 8. 12. 2023, udeležen v prometni nesreči na Mlinski ulici v Mariboru. Prometno nesrečo je povzročil drug udeleženec v prometu s tem, da je s svojim vozilom trčil v službeno vozilo policije, ki ga je upravljal direktor Policijske uprave Maribor Beno Meglič.

To je bilo uradno poročilo, ki je prišlo iz  PU Maribor, a portal Požareport, razkriva, da s to zgodbo, ni vse tako, kot bi moglo biti. Na PU Maribor je zavladala prava panika zaradi te nesreče, piše Bojan Požar. Na kraju prometne nesreče, naj se nebi preverjalo alkoholiziranosti udeležencev nesreče, šlo naj bi celo za zlorabo pooblastil.

Kaj se je v bistvu dogajalo, skrivnostnega 8. decembra na Mlinski cesti v Mariboru? Na OKC Maribor naj  bi poklical prijavitelj nesreče, tako da so bile tja napotene policijske patrulje. A 12 minut kasneje, naj bi na OKC poklical kar sam direktor Meglič in patruljo preklical, češ, da se bodo sami dogovorili. Operater OKC naj bi za tem obvestil patruljo mariborske prometne policije, da preklicuje napotitev na kraj nesreče.

Ker gre za prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen visoki predstavnik ministrstva za notranje zadeve in ker je bilo v nesreči udeleženo službeno vozilo istega ministrstva, bi policijska patrulja ob takšni prijavi, morala  iti na kraj prijavljene nesreče in opraviti svoje zakonite dolžnosti, preklic pa ni mogoč, kar natančno določa 111. člen Zakona o pravilih cestnega prometa.

Naj bi pa  “sporni zapis” o Megličevi prometni nesreči kmalu zatem “zaklenili”, kar pomeni, da do to tega zapisa ni več mogoče splošno pristopati, razen če gre za pooblaščene osebe v vodstvu OKC PU Maribor ali GPU, piše Požareport.

 

Povezane objave

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica

Na družbenem omrežju je završalo. V streljanju v Oplotnici je bil ubit Zlatko.

3 komentarji

Dizzy Spellbound 27. 12. 2023 - 10:02
Bogovi so nedotakljivi !!!
Darinka 27. 12. 2023 - 11:30
Dejstvo je , da zadeva smrdi. Pričakujem, da se zadeva razišče, ter o tem poročajo javnosti.
Vipavec 28. 12. 2023 - 0:04
Kar je v javnosti je in zdaj je konec to se ni zgodilo desnim
Dodaj komentar